Firea îl calcă în picioare pe Mircea Diaconu: ”Tăriceanu este cu zece etaje mai sus!” 1
Ultima Ora Politic

Firea îl calcă în picioare pe Mircea Diaconu: ”Tăriceanu este cu zece etaje mai sus!”

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, la Mamaia, înainte de ședința Comitetului Executiv Național, că nu înțelege de ce s-a ajuns la retragerea ALDE de la guvernare și susținerea lui Mircea Diaconu în cursa prezidențială.

“Voi regretă faptul că s-a ajuns la acest moment foarte greu, poate că se mai găseau soluții. Nu am înțeles până la urmă nici chiar din punct de vedere tactic de ce e mai valoros acum domnul Diaconu față de domnul Tăriceanu. Eu îl stimez pe domnul Tăriceanu, nu am ascuns niciodată. Înțelegeam dacă s-a destrămat alianța noastră dacă domnul președinte Tăriceanu ar fi candidat în continuare și PSD își menținea candidatura doamnei premier, dar așa nici domnul Tăriceanu nu mai candidează, din punctul meu de vedere îl apreciez pe domnul Diaconu că actor, că om politic domnul Tăriceanu, că să citez pe cineva, este cu zece etaje mai sus. Nu înțeleg de ce s-a ajuns până la urmă la această strategie politică, dar cu siguranță dumnealor știu mai bine, nu sunt eu cea în măsură să îmi dau cu părerea despre o altă formațiune politică, această declarație e personală, nu că vicepreședinte al PSD”, a afirmat Firea, citată de news.ro.

Ea a precizat că, atâta timp cât premierul nu demisionează și nu este schimbat în urmă unei moțiuni de cenzură, atunci Executivul își desfășoară activitatea legal.

“Guvernul poate fi demis dacă premierul își scrie demisia, dacă o moțiune de cenzură trece prin Parlament. Câtă vreme nu suntem în cele două situații, Guvernul este legal la Palatul Victoria, pentru că a fost votat de majoritate parlamentară în urmă unor alegeri pe care PSD și ALDE le-au câștigat. Nu avem acum altceva de făcut decât să așteptăm pașii democratici care vor urmă în zilele următoare deoarece începe și sesiunea parlamentară”, a spus Firea.

Întrebată ce se va întâmplă în cazul în care la votul în Parlament Guvernul va constată că nu există majoritate, Firea a răspuns: “Se poate funcționa cu un guvern de criză, ceea ce nu este de dorit pentru că ar avea atribuții limitate și țară nu trebuie aruncată într-o criză de dragul câștigării punctelor în campania electorală prezidențială. Politicienii trebuie să aibă maturitate și responsabilitate, să se gândească în primul rând la români, nu doar să facă declarații foarte frumoase citite de pe anumite foi, ci să dovedească cu adevărat că țîn la această țară. Dacă se gândesc cât mai câștigă în campania prezidențială și cât pierde un adversar, nu cred că este normal și sunt convinsă că românii vor sancționa acești politicieni.”

Liderii PSD s-au reunit în ședința Comitetului Executiv, la Mamaia, pentru a decide cum acționează în condițiile în care ALDE a ieșit de la guvernare, iar președintele Klaus Iohannis a respins remanierea propusă de premierul Viorica Dancila.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.