Firea este în stare de ȘOC după dezvăluirile lui Cîțu. ”Da. Mă autodenunț. Am cheltuit banii”. Va fi cutremur politic 1
Ultima Ora Breaking News Economic Politic Social

Firea este în stare de ȘOC după dezvăluirile lui Cîțu. ”Da. Mă autodenunț. Am cheltuit banii”. Va fi cutremur politic

Primarul General Gabriela Firea a reacționat dur la afrimațiile ministrului de finanțe Florin Cîțu care spune că banii alocați Capitalei au fost folosiți în scop personal și pentru PSD de ediliul Bucureștiului.

Firea spune că ea a cheltuit banii în folosul bucureștenilor și personal așa cum spune senatorul PNL.

„Mă sună presă de dimineață, să-mi ceară reacție cu privire la ce a zis vremelnicul șef peste Finanțele țării despre mine și Primăria Capitalei.

Da, mă autodenunț : am folosit bugetul Capitalei pentru oameni – ceea ce dumnealui numește în “scop electoral”.

Da, recunosc : am alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanțe, lărgirea de artere, modernizarea țevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilități, femei însărcinate, nou născuți, familii monoparentale, tratamente FIV – proiecte în premieră -, recuperarea parcurilor, a spațiilor verzi, plus subvențiile la transport și energie termică etc.

Și da, am tăiat robinetul firmelor căpușă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei – cele mai multe ale unor membri sau/și simpatizanți/ sponsori ai PDL-PNL. De asta țipă toți acum, în campanie! Vor din nou unul de-al lor la Primărie, să facă ce știu ei mai bine! Mult pentru afacerile lor, puțîn pentru cetățeni!

Companiile municipale care sunt și rămân ale cetățenilor nu sunt bune, pentru că fac treaba de calitate și economii la buget! Să vină din nou căpușele lor, să se mufeze la banii bucureștenilor!

Tehnic, voi organiza o conferință de presă și voi răspunde punctual aberațiilor transmise de ministrul de finanțe – primul speculant pe curs al țării! Inclusiv cât avem cu toții de plătit, de pe urmă împrumuturilor și a deciziilor controversate privind retrocedari în parcuri ale unor primari de dreapta!

Așa de buni pentru bucureșteni, încât au lăsat în urmă lor zero proiecte realizate dar sute de milioane de euro datorate.

Îl invităm și pe domnul minitru, să spună în față bucureștenilor de ce a tăiat de la 55 la 50% cota pentru anul acesta, alocată Primăriei Generale inițial, știind din start că banii vot fi insuficienți pentru nevoile Capitalei. În condițiile în care Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB-ul României iar PMB primește un infim procent de 0,6, fiind singură primărie din țară care nu este lăsată să colecteze impozite locale.

Va urmă! Va fi cutremur politic!”, amenință Firea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.