Bilanțul președinției României la Grupul de lucru pentru Agenda 2030 din cadrul Consiliului UE
Prima Președinție română a Consiliului UE a fost un test de maturitate. Cum a trecut țara noastră
Ultima Ora Politic

Finlanda a preluat la 1 iulie 2019 de la România președintia Consiliului UE. Ce slogan a adoptat

Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene: M-au bucurat cuvintele de apreciere pe care le-am primit, privitoare la Președinția României la Consiliul UE”.

În perioada 21-22 iulie, se desfășoară la Helsinki, reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC). Camera Deputaţilor este reprezentată de Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Finlanda a preluat la 1 iulie 2019 de la România președintia Consiliului UE și a adoptat sloganul „O Europă sustenabilă – Un viitor sustenabil”.

În prima zi a reuniunii, Angel Tîlvăr a participat la Reuniunea Troicii prezidenţiale, împreună cu președinții comisiilor pentru afaceri europene din Parlamentul Finlandei și al Croației.

În luarea sa de cuvânt, Angel Tîlvăr şi-a manifestat aprecierea faţă de partenerii austrieci și finlandezi, pentru dialogul fructuos și cooperarea excelentă avută în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției române a Consiliului UE:“Sunt încrezător că Președinția finlandeză va utiliza progresele realizate în timpul Președinției române, pentru avansarea dosarelor europene importante”.

“Aș dori să-i asigur pe omologii finlandezi, precum și pe cei croați, de sprijinul nostru deplin în organizarea lucrărilor dimensiunii parlamentare, în cadrul reuniunilor statutare ale COSAC”, a adăugat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

De asemenea,Angel Tîlvăr a ținut să-i felicite pe colegii finlandezi pentru faptul că se concentrează asupra consolidării rolului parlamentelor naționale și al cooperării interparlamentare în cadrul raportului bi-anual COSAC, subliniind că „este oportună o reevaluare a procedurilor și a practicilor parlamentare actuale în domeniul afacerilor europene, deoarece au trecut 15 ani de la ultima evaluare”, se transmite într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.