FESTIVALUL " TOAMNA LA CEAUN". Spectacol impresionant weekend-ul acesta în Parcul Naţional din Capitală 1
FESTIVALUL " TOAMNA LA CEAUN". Spectacol impresionant weekend-ul acesta în Parcul Naţional din Capitală
Ultima Ora Social

FESTIVALUL ” TOAMNA LA CEAUN”. Spectacol impresionant weekend-ul acesta în Parcul Naţional din Capitală

De joi 26 septembrie, până duminică 29 septembrie, petrecem cu show-uri gastronomice inedite, CEAUNUL fiind REGELE ACESTUI WEEKEND, iar preparate care mai de care mai gustoase şi aromate se vor odihni weekend-ul acesta în  PESTE 50 DE CEAUNE demne de admirat şi bineînţeles de gustat din fiecare!

Aşadar, începând de joi 26 septembrie, vă aşteptam în Parcul Naţional cu o simfonie de bunătăţi la ceaune: tochitura moldovenească la ceaun de la ea de-acasă, tocană de oaie la ceaun, pastrama fiartă în vin şi usturoi la ceaun, pomana porcului, balmoş la ceaun, gulaş de vită la ceaun, gulaş de porc la ceaun, bordeiaş cu fasole la ceaun, iahnie de fasole la ceaun, varză cu afumătura la ceaun,  tocănițe de hribi cu smântână la ceaun, borş de peşte la ceaun, bineînţeles nu vor lipsi magiunul pregătit special pentru toate gospodinele şi multe alte reţete preparate la ceaun, piperate sau domolite, pe gustul tuturor.

ZACUSCA este VEDETA între toate aceste delicii, CEAUNE DE ZACUSCĂ CU GHEBE ŞI HRIBI, gătite sub ochii trecătorilor, în ceaune uriaşe, din care ne vom putea înfrupta cu toţii. Pentru a afla secretul reţetei minune, invităm toate gospodinele să ia parte la prepararea acesteia!

Cei care nu şi-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfeţe cu bucate alese, cu delicioasele preparate la grătar, cu fripturi din cărnuri aromate  şi mâncăruri la ceaun cu nemiluita, cu preparate de toate felurile pregătite de maeştri bucătari, încă de la primele ore ale dimineţii, stropite cu vin şi bere din belşug şi cu licori aromate din fructe de sezon, iar la mustăriile special amenajate în aer liber, trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must, făcut din prima recoltă de struguri de anul acesta.

Şi pentru că show-ul culinar să fie pe cinste, Spectacolul va fi „acompaniat” de  berbecuţi la proţap şi  tone de pastramă la ceaun, spre deliciul gurmanzilor.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Pentru că festinul culinar să fie complet, vă mai oferim o gamă variată de dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate. Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale.

Vreme frumoasă, o zonă de distracţie pentru cei mici, muzica şi activităţi pentru întreaga familie, aceasta este reţeta perfectă pentru un weekend reuşit!

Toate aceste surprize vă aşteaptă de joi 26 septembrie până duminică 29 septembrie, în Parcul Naţional din Capitală, unde sunteţi poftiţi cu drag!

Intrarea este liberă, de dimineaţă până seara târziu!!!

Vă aşteptăm cu drag şi cu voie bună !

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.