Ziua Internațională a Familiei, 15 mai. Ce promite Guvernul Dăncilă
Propunere bombă din PSD. Copiii majori, obligați să își susțină financiar părinții
Ultima Ora Social

Femeile din România nu au nevoie de apreciere doar de 8 Martie, este necesară o schimbare profundă de mentalitate

De 8 Martie, în spațiul public vorbim despre excepționalismul în muncă al femeilor, despre aportul pe care acestea îl aduc zi de zi, cu devotament și multă dăruire. În același timp, trebuie s-o recunoaștem, îndeosebi ca bărbați, că și ipocrizia se instalează pentru o zi în mass media sau pe wall-ul de Facebook.

Întotdeauna trebuie să ne gândim că suntem abia la început în privința egalității de șanse între bărbați și femei în România și în Europa, chiar dacă s-au făcut pași semnificativi. Iar politica este poate cel mai grăitor exemplu al „pașilor mărunți“, o lume încă populată de bărbați într-o proporție covârșitoare.

Nici „cotele de gen“ și nici un discurs exacerbat al „corectitudinii politice“ nu vor rezolva problema reprezentării corecte a femeilor în politica din România, ci o profundă schimbare de mentalitate. Prea adesea am văzut, în ultimii ani, promovări ale doamnelor în politică tot de către bărbați politici care își urmăreau doar agenda personală. Acest fapt poate produce în rândul electoratului exact efectul invers, inducând în mod pervers ideea că poate tot bărbații sunt mai competenți să fie miniștri sau parlamentari ori chiar prim-miniștri. Este suficient să urmărim ce minuni fac femeile zi de zi în mediul antreprenorial, în sănătate, în educație sau în societatea civilă pentru a avea proba supremă că femeilor cu adevărat valoroase nu li s-a dat decât în mod excepțional o șansă corectă în politică.

La fel de adevărat, politica românească a ajuns un spațiu insalubru, unul în care caracterele sunt pervertite, iar reputațiile călcate în picioare. De ce și-ar sacrifica atunci doamnele viața pentru a accede într-o lume pestilențială, unde lipsește construcția sănătoasă și unde meritocrația a fost înlocuită la cele mai înalte nivele ale statului cu „idiocrația“?

La fel ca în toate domeniile societății noastre, avem nevoie de o schimbare radicală de paradigmă, de multă investiție în educație sănătoasă și de o curățare de sus în jos a lumii politice, responsabilă de degradarea fără precedent a discursului public din România.

La final, doresc să urez din inimă un „La mulți ani!“ călduros tuturor femeilor din România și să le asigur că am fost, sunt și voi fi un partener onest al acestora. Oriunde am avut ocazia să conduc echipe, pe expertiza lor m-am bazat și pe puterea incredibilă de muncă pe care o au. Calități în fața cărora, s-o recunoaștem, mulți dintre bărbații României pălesc.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Marius Bodea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.