Ultima oră. Gabriela Firea, primul politician român care își donează o parte din salariu
Fabulos. Câți bani ia Firea ca Primar General al Capitalei. Suma este colosală
Ultima Ora Politic

Fabulos. Câți bani ia Firea ca Primar General al Capitalei. Suma este colosală

Gabriela Firea (născută Gabriela Vrânceanu, 13 iulie 1972, Bacău) este om politic, membru al Partidului Social Democrat, aleasă Primar general al Municipiului București la alegerile din 5 iunie 2016.

În cariera sa politică a mai ocupat și alte funcții: consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu (ianuarie 1999), purtător de cuvânt și Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu (februarie-decembrie 1999). Ce salariu are ca primar, Gabriela Firea?

Ce salariu are Gabriela Firea ca primar al Capitalei

Conform ultimei declarații de avere publicate recent pe site-ul PMB, Gabriela Firea a încasat în 2018 un venit total de 166.716 lei, cu 40 la sută mai mult decât în 2017, când salariul de primar general i-a adus un venit de 119.241 de lei.

Comparativ cu anul anterior, Firea a încasat lunar în 2018 cu aproape 4.000 de lei mai mult (9.936 de lei pe lună în 2017 în comparație cu 13.893 de lei pe lună în 2018).

Averea Gabrielei Firea

Fostul jurnalist mai are și conturi curente de: 18.222 lei, 1.003 dolari și respectiv 1.003 euro. Soțul său are un cont curent de 9.372 lei. Potrivit declaraţiei de avere, Gabriela Firea deţine bijuterii din aur, metale preţioase şi tablouri cu o valoare estimată la 240.000 de euro. În ceea ce priveşte autoturismele, Gabriela Firea declară că deţine o singură maşină, marca Mercedes Benz, cumpărată.

În vârstă de 46 de ani, Gabriela Firea deţine în Voluntari două terenuri forestiere dobândite prin cumpărare succesiune, în suprafaţă de 1.152 de metri pătraţi fiecare. La acestea se adaugă terenurile aflate pe numele soţului său, respectiv: un teren intravilan de 1.500 de metri pătraţi şi un teren extravilan de 60.000 de metri pătraţi, ambele în localitatea Sineşti, judetul Ilfov, dobândite prin moştenire, şi două terenuri intravilane în Petrăchioaia, judeţul Ilfov, de 1.740 de metri pătraţi, respectiv 500 de metri pătraţi, dobândite prin cumpărare. Pe cel din urmă teren se află construită şi o casă în suprafaţă totală de 240 de metri pătraţi, deţinută împreună cu partenerul ei de viaţă, Florentin Pandele.

Fabulos. Câți bani ia Firea ca Primar General al Capitalei. Suma este colosală 1
Sursă foto: playtech.ro

Primăriile decid salariile angajaților

Conform Legii salarizării unitare, primăriile decid salariile angajaților lor, prin hotărâre a consiliului local, a consiliului județean sau a Consiliului General al Municipiului București, după caz.

„Concret, conform art. 38 alin. (2) lit. c) din legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice “prin excepţie de la prevederile lit. a) indemnizaţiile lunare ale personalului care ocupă funcţii de demnitate publică se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor din anexa IX cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată. În anexă IX, coeficientul aferent Primarului General este 10”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei, remis MEDIAFAX.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.