Expoziția de pictură ”În artă prin diversitate” a artistului plastic Valeriu Ja
Ultima Ora Social

Expoziția artistului plastic Vasile Rață la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova

Expoziția artistului plastic Vasile Rață la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova

ICR Chisinău, în colaborare cu Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova, organizează pe data de 16 ianuarie 2019, ora 16.00, în incinta muzeului, vernisajul expoziției artistului plastic Vasile Rață. Evenimentul marchează Ziua Culturii Naționale și preluarea, începând cu 1 ianuarie 2019, a  președinției Consiliului UE de către România, la 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană.

Vasile Rață este un umanist al timpurilor noastre, este un elocvent homo universalis, care vrea să înțeleagă și să exprime tot ceea ce descoperă în comportamentul semenilor săi.  Parcursul artistic al creatorului este punctat de expoziții personale și participări la expoziții și rezidențe internaționale cum ar fi: Academia de Arte Brera, Italia, Museum of Young Art Viena (MOYA), Muzeul de artă Modernă din Belgrad, Muzeul Chosun Ilbo de la Seoul, Coreea și altele.

În cadrul vernisajului va fi lansat un album dedicat creației artistice de până acum a pictorului Vasile Rață.

Durata expoziției: 16 ianuarie 2019 – 15 februarie 2019

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chișinău, Radio Datina

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii