Explozie în dosarul de corupție ”Sebastian Ghiță”! Un martor cheie a fugit din țară! ÎCCJ cere intervenție de urgență
Ultima Ora Justiție Politic Social

Explozie în dosarul de corupție ”Sebastian Ghiță”! Un martor cheie a fugit din țară! ÎCCJ cere intervenție de urgență

Instanța Supremă cere Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române cercetarea administrativă a conducerii Poliției Prahova, care nu a reușit să aducă în ultimele patru luni, pentru audieri în instanță, un martor în procesul de corupţie care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă.

La cinci zile după ce i s-a adus la cunoștință existența unui mandat de aducere, Tănase Iulian, una dintre părțile citate să depună mărturie în dosarul „Asesoft” nu s-a prezentat nici luni în fața instanței.

Potrivit judecătorului Iulian Dragomir, martorul și-a cumpărat bilet de avion și a plecat în vacanță. Instanța a constatat reaua-credință ce reiese din semnarea personală a dovezii de îndeplinire a procedurii de citare și a stabilit să fie citat din nou, tot cu mandat de aducere.

„A devenit România stat federativ și în Prahova nu se mai execută mandatele de aducere?”, a spus judecătorul Iulian Dragomir, în sala de judecată, conform Mediafax.

Procurorul DNA a propus amendarea martorului și a organelor de poliție responsabile, stăruind în ascultarea martorului.

Instanța a dispus că, de această dată, citarea cu mandat de aducere să fie executată de Brigada Specială a Jandarmeriei Române și urmează a formula o adresă pentru punerea în executare. Adresa urmează a fi adusă în atenția șefului Jandarmeriei Române, Cătălin Ionuț Sindile. Totodată, instanța va formula o adresă către Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în atenția ministrului Carmen Dan și a inspectorului general al Poliției Române, chestorul Ioan Buda, pentru efectuarea unei cercetări administrative în această situație, ca aceștia să evalueze cauzele care au dus la neexecutarea mandatelor din 4 februarie 2019, 4 martie 2019, 1 aprilie 2019 și 11 mai 2019.

Următorul termen dispus de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pentru audierea martorilor este 9 septembrie, când vor fi citați din nou Iulian Tănase și Chirilă Iuliana. În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecată pe Sebastian Ghiță si Iulian Bădescu, cu acuzațiile de dare și luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani. Potrivit DNA, în 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar a municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiță, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploiești, sponsorizat de acesta, o finanțare nerambursabilă suplimentară din bugetul local, în valoare de 1.500.000 de lei. Pentru alocarea finanțării, Iulian Bădescu ar fi pretins și primit de la Sebastian Ghiță, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de afacerist un imobil în Ploiesti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat doar 124.000 de lei.

 

 

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii