EXCLUSIV.Pedofilia – motiv de confruntări politice sau de educare civică? 1
Exclusiv Social

EXCLUSIV.Pedofilia – motiv de confruntări politice sau de educare civică?

EXCLUSIV.Pedofilia – motiv de confruntări politice sau de educare civică? – Ioana Maria Petrescu a postat pe pagina personală de Facebook o opinie asupra modului în care a evoluat un caz profund mediatizat în această perioadă – Polițistul Pedofil. Dumneaei încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra unei probleme ce ar putea să țină în primul rând de o educație civică, și abia ulterior de carențe ale unui sistem, venind cu un exemplu foarte bun ale unei campanii în acest sens, din Pakistan.

Cazul de pedofilie s-a politizat. Acum discutam daca ministrul de interne, Carmen Dan isi da sau nu demisia si daca un chestor de politie si-a dat sau nu acceptul in scris sa preia o functie publica. Ar fi cazul sa ne concentrăm pe problema reala. Sa facem toate demersurile ca sa fim siguri că pe viitor nu vor mai fi abuzati si alti copii. Iata ce fac alte tari pentru asta. ONG-ul Aahung din Pakistan posteaza filmulete si scrie pe bloguri pentru a-i invata pe părinți și pe copii cum sa recunoasca si sa prevină abuzurile de acest gen. Putem si noi sa facem macar ce face Pakistan?”

Articolul Sursă: Tackling child sexual abuse: Awareness, Identification and Prevention

Articolul menționat de Ioana Maria Petrescu în postarea sa – „O abordare a abuzurilor sexuale în rândul copiilor: Percepție publică, Identificare și Prevenție” este o sinteză a unui grup de articole publicate în parteneriat cu organizația non-guvernamentală Aahung. Acestă organizație lucrează încâ din 1944 pentru a îmbunătăți cunoștiințele de educație sexuală și a drepturilor omului în rândul populației pakistaneze.

Aahung se concentrează cu precădere asupra abuzurilor sexuale în rândul minorilor prin implementarea unui curriculum educațional „Educație bazată pe deprinderi sociale” în peste 400 de școli din Pakistan.

Organizația este în strânsă legătură cu profesorii și îngrijitorii sociali pentru a ajuta minorii să fie în siguranță. Ei rulează mai multe campanii media pentru a schimba percepția publică asupra subiectului și pentru a preveni astefel de cazuri.

Vă invităm să citiți integral articolul AICI.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.