Destinațiile turistice preferate în 2020. Românii vor să exploreze locuri speciale, încărcate de istorie, cum sunt nordul Turciei sau Macedonia 3
Exclusiv Breaking News important românii Social turism Ultima Ora

Destinațiile turistice preferate în 2020. Românii vor să exploreze locuri speciale, încărcate de istorie, cum sunt nordul Turciei sau Macedonia

Românii au intrat, și nu de puțină veme, în galeria selectă a turiștior care știu cum să-și aleagă o vacanță, fie că e vorba de o ieșire de doar câteva zile, pe cont propriu, fie că optează pentru un circuit organizat prin agenții specializate.

Rezervările bazate pe documentări minuțioase, făcute din timp, chiar și cu un an înainte, conturează profilul noului turist pornit în călătorii de pe plaiuri mioritice: românii se simt atrași ca un magnet nu numai de lungi plimbări prin capitale celebre, asezonate cu sesiuni de cumpărături, ci și de lecții de istorie predate în aer liber de specialiștii în domeniu. Nordul Turciei și pământurile Macedoniei sunt doar două dintre cele mai noi destinații pe care le oferă anul acesta Agenția ”Coral Tour” din Pitești.

”Faptul că vacanțele ocupă un loc important în planurile de viitor ale românilor o dovește afluența tot mare de persoane care vin la târgurile de turism sau care ne cer sfatul direct la agenție. Dacă până de curând balanța preferințelor înclina către vacanțe petrecute într-un singur loc, doar pentru băi de soare și de mare, cum sunt coastele  însorite ale Turciei sau Greciei, acum lucrurile s-au mai schimat.

Turistul român vrea și altceva. Vrea odihnă, dar vrea și cultură, și istorie, și aventură. În 2020 vrea să vadă locuri care nu s-au aflat până acum pe hărțile turistice”, explică Sorina Coman, patroana Agenției ”Coral Tour” din Pitești.

Nouă zile călător prin istoria Imperiului Otoman

Destinațiile turistice preferate în 2020. Românii vor să exploreze locuri speciale, încărcate de istorie, cum sunt nordul Turciei sau Macedonia 2â

Circuitul de nouă zile în nordul Turciei (Istanbul-Safranbolu-Amasra-Amasya-Ankara), este o noutate absolută  pentru cei care vor să pășească pe tărâmuri împietrite în timp în care istoria marelui Imperiu Otoman te însoțește la tot pasul. Casa kaimakamului, Bazarul fierarilor, Moscheea Izzet Paşa, spectaculosul canion săpat de râul ce traversează centrul istoric, muzeul de istorie, loc care oferă o splendidă panoramă a oraşului , turnul cu ceas şi vechea închisoare a oraşului, Terasa de cristal sunt doar câteva dintre speculoasele obiective turistrice ce pot fi vizitate, sub îndrumarea specialișților, în Safranbolu. Amasra, străvechiul oraș de la Marea Neagră, și Amasya, oraș așezat pe valea abruptă a râului Yeșilırmak, sunt alte perle ale acestui circuit cultural gândit în permieră de specialiștii Agenției ”Coral Tour”, din Pitești. Prețul acestei aventuri de nouă zile în nordul Turciei (12-20 iunie2020) este de 465 de euro de persoană.

Macedonia adăpostește comori ale ortodoxiei

Destinațiile turistice preferate în 2020. Românii vor să exploreze locuri speciale, încărcate de istorie, cum sunt nordul Turciei sau Macedonia 3

La rându-i, Macedonia – cu ale sale comori ale ortodoxiei ce așteaptă să fie descoperite -, este o altă destinație aflată acum pe ”radarul” turistului român. Ohrid, cândva supranumit ”Ierusalimul Balcanilor”, un diamant neșlefuit ce-și scrie povestea fără încetare din timpuri pierdute în negura istoriei, este unul dintre punctele de atracție al acestui circuit cultural care va urma traseul Pitești- Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Plevna-Sofia-Skopje. Turiștii care vor plăti 265 de euro de persoană vor putea vizita, în capitala Bulgariei, în drum spre Ohrid, catedrala Alexandru Nevsky, ridicată în stil neobizantin între anii 1904-1912 și decorată la interior cu marmură italiană precum și Biserica Boyana, una dintre capodoperele artei sacre bizantine ce adăposteşte fresce din secolul XIII. În Ohrid,turistul va admira, printre altele Biserica Sfânta Sofia, impunătoarea fortăreaţă a ţarului Samuel, Mănăstirea Sfântul Clement, Mănăstirea Sfântul Naum şi Biserica Sfântul Ioan Kaneo, acoperită de superbe picturi murale. Excursia în Macedonia va avea loc între 12 și 16 august 2020.

Parisul și Valea Loirei, într-un program special

”Trebuie spus că turistul român iubește și vacanțele în Croația, Grecia, Bulgaria, Austia, Franța și Italia, considerate destinații clasice. Și aici sunt locuri care oferă atât posibilități de distracție, cât și elemente de atracție istorică. La mare căutare, prin agenția noastră, sunt și excursiile făcute în România. Anul acesta, printre cele mai căutate destinații turistice care ne-au fost soliciate pentru rezervări sunt zone din Maramureș, Banat, și Mănăstirile din Moldova.

Destinațiile turistice preferate în 2020. Românii vor să exploreze locuri speciale, încărcate de istorie, cum sunt nordul Turciei sau Macedonia 4

E vorba de circuite culturale, similare cu cele făcute în Turcia, în care călătorului i se prezintă de către personalul nostru specializat istoria și cultura României. În program avem și piețe de Crăciun, în foste orașe istorice cu trecut medieval bogat cum sunt Viena, Salzburg, Padova, Innsbruck, dar și Abatia Melk. Pentru amatorii de castele renascentiste avem și un prgram deosebit care include Parisul și Valea Loirei”, bijuteria barocului austriac, a mai spus  Sorina Coman, patroana Agenției ”Coral Tour” din Pitești.

Rezervări se pot face prin telefon la numerele 0348.730.324 / 0741.698.796, folosind adresa de mail  [email protected] sau la sediul Agenției ”Coral Tour” din strada Unirii nr.2, bloc 2, scara A, apartament 8, Pitești.

Destinațiile turistice preferate în 2020. Românii vor să exploreze locuri speciale, încărcate de istorie, cum sunt nordul Turciei sau Macedonia 5

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.