Video. Proteste la Ministerul lui Tudorel Toader. Membrii #Rezist au aruncat cu sos de roșii. Jandarmii au intervenit
Ultima Ora Justiție Politic Social

Evelina Morar și Dide, ridicați de jandarmi. Protest la Ministerul Justiției cu sânge pe pereți

Ministerul Justiției a fost vandalizat de protestatari, marți seară, printre aceștia aflându-se Cristian Mihai Dide și Marian Ceaușescu.

Ministerul Justiției a fost vandalizat de protestatari, marți seară, printre aceștia aflându-se Cristian Mihai Dide și Marian Ceaușescu.

Protest și în Piața Victoriei

Mai mulți oameni au ieșit în stradă după anunțurile făcute de Tudorel Toader. Protestul fusese anunțat pentru marți, 19 februarie, ora 18:00.

„Guvernul a dat în urma cu puțin timp OUG-ul care subordonează total Justiția, Ministrului Justiției! De altfel, Secția Speciala de Investigare a Infracțiunilor din Justiție devine instituție și iese de sub autoritatea Procurorului General!

Toți la Guvern! Acum!”, se arăta în descrierea evenimentului anunțat pe Facebook.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României. Pentru această funcție pot candida procurori sau judecători. În urma selecției, va fi trimisă la Bruxelles o listă de trei candidaţi, din care se va alege procurorul european român. Pe timpul ocupării funcţiei, acesta se va suspenda din funcţia deţinută în ţară, urmând să şi-o reia după încetarea mandatului.

Tudorel Toader a anunțat, în ce constă, a doua ordonanță de urgență anunțată, aceasta fiind legată de Institutul Național al Magistraturii. Modificările vizează admiterea la INM.

 

La Ministerul Justitiei, protest inedit. Ca si actiunea jandarmilor, care ne-a bruscat si ne-a ridicat pe toti (sectia 17). Distribuiti acest live. Spre final, puteti vedea brutele cum se poarta cu o femeie. #slugi

Publicată de Evoluție În Instituție pe Marţi, 19 februarie 2019

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.