Atac incendiar la PNL. Europarlamentarul PSD, Dan Nica, așteaptă ”scuze românilor”
Ultima Ora Politic

Europarlamentarul PSD, Dan Nica, NEMULȚUMIT de colegii care vorbesc de rău Guvernul în PE. ”Mă întristează”

Europarlamentarul PSD, Dan Nica, NEMULȚUMIT de colegii care vorbesc de rău Guvernul în PE. ”Mă întristează”

Dan Nica (PSD): La 100 de ani de la Marea Unire trebuie să înaintăm pe calea unității, a solidarității și a construcției!

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, le transmite românilor să fie mândri că, la 100 de ani de la Marea Unire, România este mai aproape ca oricând de Europa, fapt dovedit în primul rând de preluarea, în 2019, a Președinției Consiliului UE.

”Astăzi îmi doresc să avem înțelepciunea celor care, la 1918, au înțeles cât de important este să fim solidari, să fim uniți într-o singură națiune. Trebuie să continuăm să construim ceea ce ne dorim de atâția ani: o Românie Puternică, cu instituții eficiente, cu o economie funcțională și o societate dreaptă și echitabilă. Este ceea ce, în urmă cu 100 de ani, își doreau și înaintașii noștri să fondeze și să lase urmașilor lor.

Pentru ca alții să vorbească frumos despre noi, trebuie să vorbim noi înșine frumos despre societatea românească. O facem azi, de 1 decembrie. Dar haideți să o facem în fiecare zi! Nu suntem cu nimic mai prejos decât alte popoare! Și noi muncim, și noi suntem inteligenți, și noi avem oameni cu care să ne mândrim în lume! De aceea mă întristează foarte mult când văd, în Parlamentul European, colegi europarlamentari români cum își vorbesc țara de rău în discursurile lor și cum iau parte la acțiuni menite să discrediteze țara care i-a trimis în cel mai înalt for european. Aceasta nu poate fi calea spre viitor, mai ales când știu că avem toate motivele să fim mândri de trecutul și prezentul nostru, de locul în care am ajuns azi!

Sunt mândru că azi suntem pe drumul corect, un drum pe care îl construim împreună. Azi avem creștere economică. Azi avem mai multă echitate în interiorul societății. Azi începem să avem un prestigiu tot mai mare pe plan extern. În 2019 România preia Președinția Consiliului UE. O mare oportunitate să le arătăm tuturor că merităm un loc de frunte în Europa. Sunt mândru de toți acești pași concreți pe care România ii face în prezent, pași care nu pot fi contestați de nimeni! La 100 de ani de la Marea Unire, avem datoria să înaintăm pe calea unității, a construcției, a unei societăți demne și puternice.

Mesajul pe care-l transmit azi tuturor românilor este unul de unitate, într-o zi în care trebuie să fim mândri de trecutul nostru, mândri de ceea ce suntem azi, mândri de ceea ce putem deveni! La mulți ani, România Europeană! La mulți ani românilor de pretutindeni!”, arată Dan Nica în mesajul său de 1 decembrie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.