Vești bune pentru cadrele didactice
Vești bune pentru cadrele didactice
Ultima Ora Social

Emoții pentru profesorii români. Astăzi susțin examenul de titularizare. Vezi posturile vacante

Ministerul Educației a anunțat că 31.052 de candidați s-au înscris la examenul de titularizare, față de 27.551 înscriși anul trecut. Dintre aceștia, 4.625 de candidaţi sunt absolvenţi din promoția curentă. 

La nivel naţional, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural, precizează instituția.
Cele mai multe posturi vacante sunt la următoarele specializări
  • educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română: 1.094 posturi vacante
  • învățători/profesori pentru învăţământ primar în limba română: 882
  • educaţie fizică şi sport: 287
  • muzică instrumentală: 274
Care sunt disciplinele cu cei mai mulți candidați înscriși
  • Limba și literatura română/pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii: 5.405
  • Limba și literatură română/elemente de pedagogie școlară și elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învățământul primar: 4.176
  • Limba și literatura română: 2.735
  • Educație fizică și sport: 2.548
  • Limba și literatura engleză: 1.877
Cum se desfășoară examenul de titularizare 2018
Profesorii înscriși la titularizare trebuie să fie prezenţi în sala de examen cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00 După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul candidaţilor cu anumite deficiențe.

Subiectele de titularizare şi baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de examen sunt concepute de Centrul Național de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2018.edu.ro. Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional.

Primele rezultate la examenul de titularizare 2018 vor fi afişate pe 17 iulie

Rezultate vor fi afișsate la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, și pe 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe titularizare.edu.ro în data de 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie

În data de 26 iulie 2018 va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Platforma oficială dedicată de Ministerul Educației examenului de titularizare nu poate fi accesată
Site-ul titularizare.edu.ro/2018/ a picat, înante ca profesorii să intre în examenul de titularizare. Peste 30.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare, care se desfășoară astăzi, începând cu ora 09:00.
Titularizarea reprezintă angajarea unui profesor, pe o perioadă nedeterminată, într-o școală. Pe platforma acum inaccesabililă, Ministerul a publicat toate informațiile cu privire la proba de astăzi, regulile de examen, candidații înscriși și legislația. Tot pe titularizare.edu.ro/2018 sunt așteptate rezultatele examenului.
  • Amintim că edu.ro nu a fost funcțional nici înainte de primul examen susținut de absolvenții de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională. Ministerul Educației a explicat, atunci, că site-ul nu poate fi accesat în permanență, din motive ce țin de găzduirea serverului.
  • Problemele de funcționare ale edu.ro au apărut la finalul lunii mai, când site-ul Ministerului Educației a fost compromis pentru a mina criptomonede

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.