Emil Boc dă lovitura în Europa. Anunțul de la Bruxelles care le dă fiori adversarilor politici
Emil Boc dă lovitura în Europa. Anunțul de la Bruxelles care le dă fiori adversarilor politici
Ultima Ora Social

Emil Boc dă lovitura în Europa. Anunțul de la Bruxelles care le dă fiori adversarilor politici

Cluj-Napoca, orașul în care este primar, Emil Boc, este în finala competiţiei pentru titlul de „Capitala europeană a inovării 2020” şi ar putea câştiga un milion de euro, a transmis Comisia Europeană.

Boc se bate cu primarii din Milano, Valencia sau Viena pentru câștigarea acestui prestigios titlu european.

Emil Boc dă lovitura în Europa. Anunțul de la Bruxelles care le dă fiori adversarilor politici 13

„Inovarea este esenţială pentru ca oraşele să asigure o redresare durabilă după perioade dificile. Atunci când oraşele îşi alimentează ecosistemele de inovare, astfel încât actorii din domeniul inovării şi cetăţenii să se întâlnească şi să colaboreze, ele îşi stimulează dezvoltarea şi rezilienţa.

 

Cea de-a şasea ediţie a premiului „Capitala europeană a inovării” va fi un alt concurs important şi va prezenta cele mai bune practici inovatoare care impulsionează oraşele europene”, a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret Mariya Gabriel.

Emil Boc dă lovitura în Europa. Anunțul de la Bruxelles care le dă fiori adversarilor politici 14

Oraşul câştigător va primi titlul de „Capitală europeană a inovării 2020”, precum şi suma de un milion de euro pentru a sprijini activităţile sale de inovare şi a-şi consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetăţeni, sectorul public, mediul academic şi întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii societale comunităţilor sale.

Fiecare dintre cele cinci oraşe care se vor clasa pe locurile următoare va primi câte 100.000 de euro. Comisia va anunţa câştigătorul şi ocupanţii celorlalte locuri premiate ai concursului „Capitala europeană a inovării 2020” în cadrul Zilelor europene ale cercetării şi inovării, care se vor desfăşura în perioada 22-24 septembrie 2020.

Emil Boc dă lovitura în Europa. Anunțul de la Bruxelles care le dă fiori adversarilor politici 15

În acelaşi timp, Comisia va acorda Premiul UE pentru femei inovatoare 2020, Premiul Orizont al Consiliului european pentru inovare (CEI) – „Înaltă tehnologie accesibilă pentru ajutor umanitar” şi Premiul pentru impact Orizont 2020.

Concursul „Capitala europeană a inovării” (iCapital) este organizat şi finanţat în cadrul programului Orizont 2020, programul UE pentru cercetare şi inovare.

Emil Boc dă lovitura în Europa. Anunțul de la Bruxelles care le dă fiori adversarilor politici 16

Aceasta recunoaşte că oraşele sunt actori unici în promovarea inovării, care contribuie în mod semnificativ la creşterea rezilienţei, a durabilităţii şi a calităţii vieţii. Oraşele din statele membre ale UE şi din ţările asociate la programul Orizont 2020 sunt eligibile pentru participarea la concurs.

 

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii