Elevii reprezintă România în lume. A 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică
Ultima Ora Social

Elevii reprezintă România în lume. A 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică

Deputatul PSD Mihaela Huncă, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, a participat la deschiderea celei de-a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, care este organizată anul acesta la Cluj-Napoca.

Elevii reprezintă România în lume. A 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică 1

Știu că în România avem foarte mulți tineri inteligenți, care obțin în fiecare an premii la cele mai mari competiții care se organizează la nivel mondial, atât la matematică, cât și la alte discipline

În opinia mea, ei, alături de profesorii lor, sunt cei mai reprezentativi și respectați ambasadori ai României. Ei sunt cei care ne reprezintă cu cea mai mare cinste și demnitate peste tot în lume. Din partea mea au toată stima și mă înclin în fața lor ori de câte ori am ocazia să particip la evenimente de premiere a performanțelor pe care le înregistrează acești tineri.

Elevii trebuie să fie mândri că învață de la cei mai buni profesori și să înțeleagă că școala unde se pregătesc va reprezenta temelia succesului pe care îl vor avea în viață”, a declarat Mihaela Huncă.

România a organizat cele mai multe Olimpiade Internaționale de Matematică până în prezent, respectiv șase concursuri cu cel de anul acesta, începând cu 1959, când s-a organizat pentru prima dată o astfel de competiție

La ediția din 2018 participă peste 600 de elevi din 114 țări, ceea ce arată că țara noastră a devenit un pilon important și un centru de interes pentru tinerii performanți din acest domeniu al științelor exacte.

„Toți elevii trebuie stimulați și sprijiniți mai mult de statul român pentru a reuși să facă performanță și să reprezinte țara noastră la cele mai înalte niveluri. România trebuie să știe să își respecte și să își încurajeze valorile.

Premiile în sine pe care le primesc acești tineri sunt importante, dar mai mult contează munca, ambiția și determinarea acestor elevi, care sunt recunoscute și apreciate în mod public. De aceea, trebuie să îi sprijinim cât mai mult pe acești copii talentați să se perfecționeze și să participe la cât mai multe competiții și concursuri școlare la nivel internațional”, a subliniat într-un comunicat de presă emis newsteam.ro deputatul social-democrat botoșănean.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.