Guvernul Dăncilă, luat la întrebări. În ce stadiu se află Programul Național de Dezvoltare a Antreprenoriatului?
Uluitor. Mii de angajați au rămas fără salarii din lipsa miniștrilor de la energie și mediu
Ultima Ora Politic

E haos la Guvern. PSD falimentează educația și cercetarea

România se află din nou în trista situaţie de a vedea cum nociva guvernare PSD îi ratează viitorul. Totul a pornit de la așa-zisul program de guvernare, un program al minciunilor sistematice oferit românilor.

Educația și cercetarea, domenii cheie pentru evoluția unei țări, sunt vizate de PSD pentru reducerea consistentă a bugetelor. Cercetării, aflate în subfinanțare cronică, i s-a promis de către PSD 1% din PIB. Însă mult trâmbițata măsură de creștere cu 30% a bugetului în fiecare an s-a dovedit iar o minciună. Cercetarea și inovarea au primit doar 0,16% din PIB. În urma rectificării bugetare, acest minister rămâne cu 0,13%! Nici nu mai contează că e de opt ori mai puțin decât programul asumat de PSD, contează că prin aceasta se pune cruce cercetării românești!

Nici Ministerul Educației nu o duce mai bine. Miniştrii Orlando și Breaz reușesc să îl pună pe butuci prin hotărârea de a tăia 400 de milioane de la bugetul său! Hora minciunilor marca PSD ne arată realitatea tot mai cruntă: multe școli se confruntă cu probleme privind plata salariilor, elevii României sunt ținuți în bezna necunoașterii, iar fondurile necesare sunt redirecționate către altceva, considerat de PSD mult mai important.

Dar ce poate fi mai important decât viitorul României?

Pentru conducerea PSD, e simplu: puterea. Așa că tagma lui Fifor încearcă să-și cumpere puterea luând bani de la cercetare și educație pentru PNDL, program controlat de baronii partidului pentru mituirea primarilor. Este chiar programul pornit de Dragnea, acela prin care se cumpără becuri cu mii de lei bucata și se asfaltează direct pe noroi. Și cum nimic nu e întâmplător, sumele tăiate de la educație și de la cercetare însumează circa 1,5 miliarde de lei – exact banii cu care se suplimentează fondurile PNDL!

Trăim într-o țară condusă de iresponsabili, care sperăm că vor pleca de la guvernare la următoarele alegeri. Din pacate, acum, în pragul noilor alegeri, nu fac decât să fure şi mai mult, cu orice preț. Iar astăzi prețul este viitorul copiilor noștri și viitorul României, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.