E dezastru. Unul din cele mai tranzitate poduri din Capitală stă să cadă. Nu a fost niciodată reparat 3
E dezastru. Unul din cele mai tranzitate poduri din Capitală stă să cadă. Nu a fost niciodată reparat
Ultima Ora Social

E dezastru. Unul din cele mai tranzitate poduri din Capitală stă să cadă. Nu a fost niciodată reparat

Unul dintre cele mai tranzitate poduri din Capitală, de pe Șoseaua Fundeni, necesită de urgență lucrări de reabilitare. Expetiza podului a arătat că stâlpii sunt cu mari probleme, situație ce se poate vedea cu ochiul liber. PMB vrea să limiteze tonajul aici și să bage podul de urgență în reparați, conform mediafax.ro

Șoseaua Fundeni, cu tot cu Podul Fundeni, este una dintre cele mai tranzitate artere din București, prin care se face legătura dintre Pantelimon și Doamna Ghica. Mii de mașini trec zilnic prin zonă, atât pe pod, cât și pe sub el, pe șoseaua care duce în Fundeni și Dragonul Roșu.

La o simplă vizită sub Podul Fundeni se poate vedea că această construcție are probleme grave, mai ales în ceea ce privește stâlpii de susținere, care sunt crăpați, așa cum se poate observa din imaginile suprinse de reporterii MEDIAFAX.

„Așa a ieșit și în expertiză, că stâlpii sunt cu probleme mari. Sper ca cei de Compania Străzi Poduri și Pasaje să intre acolo cât mai repede. Administrația Străzilor le-a făcut invitație, să vadă ce este în documentația DALI, să facă proiectul tehnic, și să intre de urgență acolo”, a confrimat, pentru MEDIAFAX, Marius Coaje, consilier al primarului general Gabriela Firea.

Potrivit reprezentnatului Primăriai Capitalei, până acum au fost expertizate 28 de poduri din București, iar două dintre ele au intrat deja în reparații.

„Deocamndată, am început lucrările la Străulești și la Podul Grant, dar vom începe și Fundeni și Unirii. Se ia în calcul și limitatrea tonajului la Fundeni, pentru că acolo circulă în prezent orice” a mai declarat Marius Coaje.

Consilierul Gabrielei Firea mai precizează că la Podul Fundeni, construit în 1979, nu s-au făcut vreodată lucări de reabilitare, „ci doar vopsit, și odată la câțiva ani așternut un strat de asfalt”. În aceast vară, Pordul Grant a fost băgat în reparații capitale, iar lucrările vor dura 24 de luni, cu o investiţie de aproximativ 11 milioane de euro.

Chiar dacă mulți bucureșteni sunt nemulțumiți de faptul că traficul se îngreunează pe acest pod, atât cel auto cât și cel al tramvaiului 41, lucrările de reabilitare sunt vitale, podul fiind cu probleme serioase.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii