Atac incendiar la Sorina Pintea. ”Medicul Ștefan Quai, o nouă victimă a unui sistem de sănătate bolnav”
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Sănătate

E dezastru. Sorina Pintea anunță că în România avem cel mai mare număr de arși din Europa

Sorina Pintea a declarat, miercuri, că România are cel mai mare număr de pacienți de arși din Europa, precizând că la nivelul Ministerului Sănătății sunt avute în vedere o serie de măsuri, însă alte instituții abilitate ar trebui să tragă mai rapid un semnal de alarmă.

Ministrul Sănătății a informat că România are, la momentul actual, cel mai mulți pacienți arși din Europa.

„Așa cum spuneam, voi prezenta la un moment dat niște situații comparate. Acum facem o comparație între numărul de pacienți arși din Polonia, Franța, Germania, Belgia, Italia. Noi avem cel mai mare număr de pacienți arși din Europa”, a spus ministrul.

Potrivit aceleiași surse, Ministerul Sănătății va gândi o serie de măsuri în acest sens, însă sunt alte instituții abilitate care ar trebui să se mobilizeze în această direcție.

„Cred că există alte instituții abilitate care trebuie să tragă un semnal de alarmă mai repede decât o facem sau am face-o noi, Ministerul Sănătății. Și da, ne-am gândit, pentru că ne confruntăm în ultima vreme cu un număr mare de pacienți arși”, a precizat ministrul.

Sorina Pintea a declarat că numai în ultimele două zile au fost înregistrate trei cazuri de pacienți arși prin flacără deschisă.

„Chiar astăzi, ( miercuri, n.r) avem un pacient de 46 de ani a ajuns cu arsură prin flacără deschisă. (…) Vor fi locuri, pentru că în acest moment existau trei locuri libere (…) este al treilea în ultimele două zile, ceea ce este foarte mult”, a spus Pintea.

Potrivit aceleiași surse, Ministerul Sănătății are în lucru realizarea unei analize comparative privind numărul de arși din Europa, unde România este în topul clasamentului.

„Așa cum spuneam voi prezenta la un moment dat niște situații comparate, acum facem o comparație între numărul de pacienți arși din Polonia, Franța, Germania, Belgia, Italia. Noi avem cel mai mare număr de pacienți arși din Europa”, a spus ministrul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.