După primul metru de autostradă, face un film despre victimele accidentelor
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

După primul metru de autostradă, face un film despre victimele accidentelor

Antreprenorul Ştefan Mandachi, devenit cunoscut după ce a construit primul metru de autostradă din Suceava şi a generat un fenomen naţional, are un nou proiect, de data aceasta artistic. Mandachi vrea să facă un documentar despre morţii de pe şoselele din România.

„Împreună cu echipa mea (prieteni, colaboratori, experți) lucrăm la un proiect nou. Vom începe pregătirile pentru un film documentar de lungmetraj care are ca teme: tragediile care se repetă în România de 30 ani din cauza accidentelor rutiere și a nesimțirii celor care au condus România-zonă de confort și nepăsare a românilor-importantă unui pas mic de furnică pentru o țara întreagă-reactivarea conștiintei românilor-corupția și politicul care contaminează curajul oamenilor”, anunţă pe Facebook Ştefan Mandachi. El vrea să le ia interviuri oamenilor politicienilor, dar şi altor voci din societate, care fie l-au susţinut, fie l-au criticat.

„ Va urma o perioadă de interviuri inclusiv cu politicieni pentru a încerca să depistăm cine sunt vinovații pentru moartea a 2.000 oameni anual (mulți nevinovați) .

Cu siguranță, știu ei mai bine cine sunt vinovații. Asta nu înseamnă că îmi voi încalcă promisiunea că nu voi face politică vreodată în această viață. Un film documentar înseamnă DOCUMENTARE, de aceea este ilogic să excludem din cercetare oameni politici”, își explică demersul Ștefan Mandachi.

Acesta are de gând să călătorească mult în România, începând din iubită lui Bucovina și va duce mesajul sau la cât mai mulți români. „Aștept cât mai multe sugestii din partea voastră. Mă interesează mărturia oamenilor care au pierdut oameni dragi în accidente rutiere sau și-au distrus viețile din cauza drumurilor dezastruoase.

Aștept cu mare interes alte idei de la voi cu privire la oameni, victime, locații, evenimente, întâmplări, decese, nervi, situații absurde, cu care sunt sigur că va confruntați mulți dintre voi. Ai fost la un pas să-ți pierzi viață tu sau vreun apropiat? Ai surprins vreun eveniment? Orice idee, fotografie, imagini pot deveni subiectul filmului. Astfel îți cunoaștem povestea și o ducem mai departe. Noi facem filmul! Împreună. #sieu #situ #sinoi”, conchide Mandachi.

Ştefan Mandachi a fost iniţiatorul unui fenomen de amploare din România: Patronul de restaurante a construit un prim metru de autostradă în Moldova şi a declanşat protestul #şîeu, când toţi românii au ieşit în stradă, timp de 15 minute, pe data de 15 martie, pentru a transmite că România vrea autostrăzi. Postarea lui Mandachi a adunat până acum peste 2.000 de like-uri, 160 comentarii şi 200 de distribuiri pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.