Duel inedit: Ramona Farcău și Iulian Stamate au concurat la tir! 11
Duel inedit: Ramona Farcău și Iulian Stamate au concurat la tir!
Ultima Ora Sport

Duel inedit: Ramona Farcău și Iulian Stamate au concurat la tir!

Ramona Farcău și Iulian Stamate sunt recunoscuți pentru golurile lor spectaculoase la echipele naționale de handbal. Actualmente antrenori, foștii handbaliști ar putea reveni în competiții, dar nu pe semicerc, ci în cele de…tir sportiv.

Prezenți la evenimentul Be Active Night, din cadrul Săptămânii Europene a Sportului, cei doi s-au întrecut la trasul la țintă, sub îndrumarea maestrei Lucia Mihalache, președintele Federației Române de Tir Sportiv.

„A ieșit perfect, a ieșit egalitate, nici nu-mi doream altceva. Mi-a plăcut indicația cu nu-ți ține prea mult respirația, că îți auzi bătăile inimii. Dacă esti îndrăgostit și vii să tragi cu pușca, nu poți să nimerești nimic înseamnă” – Iulian Stamate, fost pivot echipa națională de handbal a României.

 „Eu zic să vorbim puțin și cu Pușa și cu Dragomir, poate ne antrenează și nu se știe ce surprize producem” – Ramona Farcău, fostă extremă echipa națională de handbal a României.

 „Au tras foarte bine, mai ales ultima decadă, Iulian a tras 10.7. Mă așteptam să câștige Ramona” – Lucia Mihalache, președinte FR Tir Sportiv.

Saptamâna Europeană a Sportului, un real succes

A cincea ediție a Săptămânii Europene a Sportului a avut loc în perioada 23-29 septembrie și a fost organizată de Federația Română Sportul pentru Toți. Proiectul a fost cofinanțat de programul Erasmus al Uniunii Europene și de către Ministerul Tineretului și Sportului.

Scopurile activităților desfășurate în cadrul Săptămânii Europene a Sportului sunt dezvoltarea spiritului de echipă, solidaritate și fair-play, oferirea unor oportunități de petrecere a timpului liber prin implicarea tinerilor în acțiuni eco-sportive, îmbunătățirea stării fizice și a sănătății, dar și popularizarea anumitor sporturi.

În România, Săptămâna Europeană a Sportului s-a desfășurat în orașele București, Constanța, Vâlcea, Alba Iulia, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Oltenița, Târgoviște, Mediaș, Suceava, Vaslui, Satu Mare, Câmpulung Muscel, Pitești, Chitila, Baia de fier și Iași.

„Este o bază de selecție pentru diferite sporturi, sperăm că mulți copii de aici se vor înscrie apoi la aceste sporturi și vor fi atrași de cât de inedite sunt jocurile” – Flavia Epureanu, secretar general FR Sportul pentru Toți.

Sportivii, încântați de eveniment

Evenimentul Be Active Night a adunat în complexul Lia Manoliu nu mai puțin de zece discipline sportive. Copiii prezenți la eveniment au asistat la demonstații de tir, lupte, haltere, chambara, karate, dansuri moderne, oină, handbal, ciclism și cros.

„Cred că e foarte important pentru copii, în principal, și pentru părinți, că au ocazia să vadă ce pot face copiii cu timpul lor liber, să nu se mai ocupe cu gadget-uri, mai bine sport” – Ramona Farcău, fostă extremă echipa națională de handbal a României.

 „Sunt foarte bucuros când văd atât de mulți copii că ies din casă și fac orice fel de activitate sportivă. Sper să fie evenimente de genul acesta din ce în ce mai dese” – Iulian Stamate, fost pivot echipa națională de handbal a României.

 „E foarte important să facă mișcare, nu neapărat sport de performanță. Sunt atâtea sporturi aici, atâtea federații, să vină să încerce, pentru că în fiecare copil se ascunde un talent, trebuie doar să și-l descopere. Aici au această posibilitate” – Lucia Mihalache, președinte FR Tir Sportiv.

Duel inedit: Ramona Farcău și Iulian Stamate au concurat la tir! 12 Duel inedit: Ramona Farcău și Iulian Stamate au concurat la tir! 13 Duel inedit: Ramona Farcău și Iulian Stamate au concurat la tir! 14 Duel inedit: Ramona Farcău și Iulian Stamate au concurat la tir! 15 Duel inedit: Ramona Farcău și Iulian Stamate au concurat la tir! 16

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.