Un director PSD și-a dat demisia din partid și pleacă din țară: ”Eu nu vreau să fiu părtaș la distrugere”
Ultima Ora Politic

Dragnea nu mai are putere. Cum s-a încheiat ședința pe buget după 3 ore de discuții

Şedinţa coaliţiei de guvernare, în care s-a discutat pe marginea proiectului de buget pe 2019, s-a încheiat, după aproximativ 3 ore.

Discuţiile vor continua însă şi miercuri, fiind invitaţi şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi ai Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), din care face parte și Gabriela Firea, cel mai mare contestatar al bugetului.

Potrivit unor surse politice, miercuri, la ora 10,00, va avea loc o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, scrie agerpres.ro.

„Mâine îi chemăm pe cei de la Transporturi. (…) Mâine vrem să ne mai întâlnim cu Asociaţia Municipiilor, să mai discutăm şi cu ei. (…) S-ar putea să vină AMR-ul aici. (…) Mâine o să discutăm infrastructura rutieră, feroviară”, au precizat sursele citate.

De asemenea, la întâlnirea coaliţiei vor participa şi reprezentanţi ai UDMR, au menţionat sursele.

La şedinţa de marţi au participat preşedinţii celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, dar şi liderii ALDE, Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian, şi reprezentanţi ai UDMR.

Luni, liderii coaliţiei PSD – ALDE şi premierul Viorica Dăncilă au discutat pe tema bugetului peste trei ore. În principal, s-a discutat problema alocărilor bugetare pentru comunităţile locale, în contextul în care săptămâna trecută Asociaţia Municipiilor din România a respins categoric propunerile Ministerului Finanţelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate şi a solicitat Guvernului să asume integral de la bugetul de stat cheltuielile privind sistemul de protecţie a copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, conform programului de guvernare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii