Dosarul 10 August a fost clasat de magistrați. Carmen Dan a scăpat! Avertisment dur din Parlament! ”Lucrurile nu vor rămâne aşa în privinţa represiunii coordonate de PSD!” 1
Ultima Ora Politic

Dosarul 10 August a fost clasat de magistrați. Carmen Dan a scăpat! Avertisment dur din Parlament! ”Lucrurile nu vor rămâne aşa în privinţa represiunii coordonate de PSD!”

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi afirmă că decizia DIICOT în Dosarul 10 august ”trebuie luată ca atare şi respectată”, dar precizează că există o prerogativă disciplinară a Ministerului de Interne. 

”Ca orice hotărâre a procurorilor sau a judecătorilor, decizia DIICOT în dosarul 10 august trebuie luată ca atare și respectată, aceasta putând fi verificată doar în cadrul unui control ierarhic deja anunțat.

Sute de protestatari nevinovați din societatea civilă – dar și membri ai PNL sau ai Opoziției anti-Dragnea – au fost răniți și gazați atunci, deci nemulțumirea socială este împărtășită sincer de fiecare liberal.

Există, însă, o prerogativă disciplinară ce poate fi folosită de ministerul de Interne. În contextul de azi, devine esențial să aflăm rezultatele anchetei interne pentru identificarea și sancționarea – măcar pe linie disciplinară! – a celor care se fac responsabili de abuzurile comise împotriva protestatarilor pașnici.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi susține, într-un comunicat de presă, că turneul premierului Viorica Dăncilă în Balcanii de Vest este cea mai mare rușine din istoria diplomației române, iar deplasările șefului Executivului trebuie blocate imediat.

În plus, pe o serie de capitole relevante cercetarea penală continuă – și am încredere că procurorii vor face dreptate. Fără sancțiuni și îmbunătățiri legislative, 10 august va fi un precedent periculos pentru funcționarea în limite constituționale a instituțiilor de forță și, implicit, pentru democrația din România.

Lucrurile nu vor rămâne așa în privința represiunii coordonate de PSD! Lucrurile se vor schimba și în privința modului în care Jandarmeria gestionează adunările publice, pentru că proiectul de lege menit să lărgească dreptul de protest este finalizat, semnat și intră deja pe circuitul legislativ.

Lucrurile nu vor rămâne așa!”, scrie Raețchi pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.