Femeie de 31 de ani, moartă după ce acăzut de la etajul 11 al unui bloc din București
Femeie de 31 de ani, moartă după ce acăzut de la etajul 11 al unui bloc din București
Ultima Ora Exclusiv Justiție Social

Dramă în Argeș. Ucisă de presa mecanică la locul de muncă! Drama unei familii care își caută dreptatea în Justiție!

Ucisă de presa mecanică! Drama unei familii care își caută dreptatea în Justiție Autoritățile tergiversează soluționarea cazului

Familia Enuță din localitatea Cosești, județul Argeș trăiește de mai bine de doi ani o dramă fără margini. Un soț și doi copii îți caută dreptatea prin Tribunale, după ce, Filofteea, mama celor doi copii a fost ucisă la locul de muncă de presa mecanică la care lucra, la compania GIC NOSAL METAL.

Dramă în Argeș. Ucisă de presa mecanică la locul de muncă! Drama unei familii care își caută dreptatea în Justiție! 7

Faptul că a fost accident de muncă, datorat neechipării corespunzătoare a utilajului și că, victima, nu a avut încă un ajutor în cumplitul moment este certificat chiar de către Inspectoratul Județean de Muncă al județului Argeș.

” Din procesul verbal de cercetare al evenimentului produs in data de 29.09.2018îincheiat sub nr. 25916/I.M./19.10.2018 de catre ITM Arges, a fost constatată drept cauza de producere a evenimentului suferit de victima Enuta Filofteia : « folosirea unui echipament de munca (presa mecanica). Fără să fie adaptat și utilizat, astfel încât să nu pună în pericol securitatea și sănătatea lucrătorilor ….nu a fost asigurat un al doilea pupitru de comandă pentru a fi utilizat de Enuta Filofteia …. ”, arată inspectorii de la ITM.

Cu toate că, cei care sunt puși să legifereze și să facă dreptate, familia Enuță este amânată și iarăși amânată, dosarul fiind încă în faza incipinetă.

Iată pe scurt cum a fost ucisă Enuță Filofteea

La data de 29.09.2018 la solicitarea șefului victima Enuta s-a prezentat la serviciu, la Societatea GIC NOSAG METAL S.R.L. în jurul orelor 23 :00 la schimbul 3, urmând să iasă a două zi la orele 7 :00, pentru a lucra la presă mecanică pe funcția de lăcătuș, deși avea contract de muncă și instruire pentru funcția de ambalator manual.

Victima împreună cu colegele Alexandru Daniela și Ginerică Adriana Florina au început lucrul și au preluat presă mecanică (model IMW D 420 TF), unde victima și-a continuat activitatea împreună Alexandru Daniela.

Facem mențiunea că presă mecanică (la care lucrat victima împreună cu colegă Alexandru Daniela) era echipată cu două pupitre de comandă, însă numai un singur pupitru de comandă era funcțional, cel din partea la care lucra colegă Alexandru Daniela.

Astfel victima Enuta a fost poziționată la postul de comandă în partea din spate al presei mecanice. Întrucât presă mecanică nu avea montat eliminatorul de deșeuri (deși era prevăzut potrivit potrivit cărții tehnice și instrucțiunilor de folosire) victima Enuta, precum oricare alt lucrător în postura ei) era nevoită să acționeze manual pentru a elimina deșeurile metalice, fapt ce implică și urcarea pe masă presei.

Așadar, la scurt timp după începerea lucrului, victima Enuta în moment ce era urcată pe masă presei fiind nevoită să extragă cu mâna deșeurile metalice, au fost apăsate butoanele de acționare a presei de către colegă Alexandru Daniela. În urmă acestei acțiuni părțile active ale presei au prins capul victimei Enuta, iar evenimentul s-a soldat cu moartea.

Enuță GianiDramă în Argeș. Ucisă de presa mecanică la locul de muncă! Drama unei familii care își caută dreptatea în Justiție! 8

Foto-Giani Enuță-soțul victimei

Conducerea confirmă moartea fostei angajate

Jurnaliștii NEWSTEAM.RO au luat legătura cu victimele, care așteaptă ca justițiarii să le facă dreptate. Oamenii sunt însă sceptici că li se va face dreptate curând, aceștia spunând că patronii respective societăți sunt oameni cu greutate în zonă.

Totodată, incidentul a fost confirmat și de către conducerea Societății GIC NOSAG METAL S.R.L., care spune că este un dosar pe rolul instanțelor.

Dramă în Argeș. Ucisă de presa mecanică la locul de muncă! Drama unei familii care își caută dreptatea în Justiție! 9

Gheorghe Badea-patronul companiei

Cât mai trebuie oare să aștepte acești oameni până ce, un judecător va vedea, nelegat la ochi drama acestei familii și va da un verdict în acest dosar?

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.