Dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul jandarmilor de la Vatra Dornei 1
Uluitor. Jandarmii care au ucis un om după ce l-au imobilizat au folosit spray paralizant pentru câini
Ultima Ora Justiție Social

Dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul jandarmilor de la Vatra Dornei

Parchetul militar teritorial Iași a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă în cazul jandarmilor de la Vatra Dornei care au imobilizat și i-au dat cu spray-ul în față unui bărbat acuzat că ar fi agresat sexual o fetiță, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.ro.

Procurorii au dispus și o expertiză medico-legală pentru a stabili cauza morții bărbatului și au cerut documente de la spitalele unde a fost tratat. Potrivit acelorași surse, bărbatul suferea de afecțiuni cardiace.

Vineri, la Vatra Dornei, în timpul unui spectacol de muzică populară, un părinte a chemat jandarmii și a reclamat că fiica sa de 12 ani ar fi fost atinsă de un individ în jur de 50 de ani.

Jandarmii l-au scos pe bărbat din zona spectacolului, însă nu au reușit să îl imobilizeze și să-l încătușeze. Timp de 10 minute, doi jandarmi au încercat să-i scoată mâinile de sub el pentru a-i pune cătușe. Nu au reușit și a intervenit și o jandarmeriță. La un moment dat, aceasta îi pulverizează bărbatului spray lacrimogen direct în față.

Intervenția jandarmilor este controversată întrucât, potrivit procedurilor, spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanță mai mică de un metru și jumătate, în față.

După intevenția jandarmilor, bărbatul și-a pierdut cunoștința. A intrat în comă și a ajuns la spital în stare foarte gravă. În cele din urmă, bărbatul a murit în spital.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.