ALERTĂ! Procurorii DNA dau lovitura. Judecătorii Curții Constituționale au șters 426 de milioane de euro. Iordache implcat! DOVADA
JALERTĂ! Procurorii DNA dau lovitura. Judecătorii Curții Constituționale au șters 426 de milioane de euro. Iordache implcat! DOVADA
Ultima Ora Justiție Politic Social

Dorneanu recunoaște că a discutat „pe întuneric” despre completurile de 5 judecători: „E important dacă s-a stins lumina sau nu?”

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a recunoscut cu jumatate de gira, intr-un interviu pentru Newsweek Romania, ca a discutat „pe intuneric” despre completurile de cinci judecatori cu sefa ICCJ, Cristina Tarcea.

Dorneanu recunoaște că a discutat „pe întuneric” despre completurile de 5 judecători: „E important dacă s-a stins lumina sau nu?”

„Nici nu am confirmat, nici nu am infirmat nici intunericul, nici haina. Va rog sa ma intelegeti, daca ati urmarit activitatea mea, veti intelege mai bine, nu fac parte dintre aceia care intra in jocuri din acestea”, a spus Dorneanu.

Newsweek Romania l-a intrebat pe presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei si de ce era nevoie de acea intalnire cu sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie si care era scopul ei.

Valer Dorneanu: „De ce nu incercati sa aflati adevarul completurilor de cinci citind decizia CCR. Ce e important acolo? E important daca s-a stins lumina sau nu?”

Newsweek Romania: Este important si daca, la o astfel de discutie, s-a stins sau nu lumina.

Valer Dorneanu: Sau este important cum s-au constituit completurile.

Newsweek Romania: Este important si daca s-a stins lumina. De ce s-ar fi stins lumina, la o astfel de discutie? Valer Dorneanu: Verificati… Verificati…

Newsweek Romania: De ce sa se stinga lumina, domnule Dorneanu?

Valer Dorneanu: Singurele discutii pe care doresc sa le fac sunt acelea cu privire la decizia pe care am dat-o noi. Si declaratiile astea le gasiti explicate foarte clar si exhaustiv in decizia noastra. Multumesc foarte mult. La revedere!

Presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, la iesirea din sediul CSM, ca a discutat cu presedintele CCR Valer Dorneanu despre completurile de 5 judecatori, subliniind ca intalnirea a avut loc intr-o camera atat de intunecata, incat la final a gresit si a plecat cu haina lui.

„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecatori, la foarte scurt timp dupa ce s-a pronuntat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constitutionalitate, singurul lucru pe care pot sa vi-l spun acum este ca a fost o discutie in care am fost pusa sa-mi tin telefonul in anticamera, iar discutia s-a purtat pe intuneric, atat de intuneric incat la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine”, a declarat Cristina Tarcea.

Magistratul a mai subliniat ca nu a inteles de ce discutia s-a derulat in aceste conditii. Intrebata ce voia presedintele CCR, Cristina Tarcea a spus: ”O justificare a deciziei CCR pronuntata pe completurile de 5 judecatori”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.