ALERTĂ. Procurorul Șef DNA dă lovitura judecătorilor Curții Constituționale. FOTO
ALERTĂ. Procurorul Șef DNA dă lovitura judecătorilor Curții Constituționale. FOTO
Ultima Ora #CURTEA CONSTITUTIONALA #TUDOREL TOADER #VALER DORNEANU Justiție

CCR CONDUS DORNEANU MAI DĂ O LOVITURĂ ROMÂNILOR! A RESPINS ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE!

Curtea Constituțională, CCR, a admis miercuri sesizările Înaltei Curți de Casație și Jutiție și a Avocatului Poporului împotriva legii prin care au fost abrogate toate pensiile speciale cu exceția celor din Armată și Ministerul de Interne.

CCR a publicat vineri motivarea Deciziei privind neconstituționalitatea legii privind eliminarea pensiilor speciale. Judecătorii CCR au declarat legea neconstituțională în ansamblul său și spune că „Parlamentului îi revine obligaţia de a constata încetarea de drept a procesului legislativ, iar, în ipoteza iniţierii unui nou demers legislativ, de a se conforma celor statuate prin decizia Curții”.

CCR explică în Decizie că au avut loc mai multe încălcări ale Constituției și că abrogarea pensiei de serviciu în cazul magistraților aduce atingere independenței acestora.

decizia a fost luată cu unanimitate de voturi pe motive de procedură, judecătorii nemaidezbătând fondul legii. În consecință, toate pensiile speciale rămân în vigoare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii