Deputatul Dumitru Oprea ACUZĂ Guvernul. ”Proiectul Spitalului Regional de Urgențe de la Iași este compromis de PSD-ALDE
Dorința PNL. Ruperea profundă de trecut și de metehnele acestuia!
Ultima Ora Politic

Dorința PNL. Ruperea profundă de trecut și de metehnele acestuia!

Începutul acestei sesiuni parlamentare ne așează în fața unor decizii extrem de importante pe care oamenii politici și cetățenii deopotrivă vor trebui să le ia. Alegerile europarlamentare au dat startul unui ciclu de 4 rânduri de alegeri, după mai bine de 3 ani de domnie a bunului plac și a deciziilor anti-naționale luate de coaliția PSD-ALDE.

Vom avea în curând alegerile prezidențiale, care vor valida un nou mandat al președintelui Klaus Iohannis. Este o validare a unei munci de cinci ani în slujba oamenilor, iar nu a grupurilor de interese. Un mandat al echilibrului, al succesului în politica externă. Președintele a fost chemat să mențină România pe linia de plutire a statului de drept și a fost garantul în fața partenerilor noștri internaționali. PSD și ALDE – chiar dacă ALDE pare să fi dat bir cu fugiții de răspunderea dezastrului guvernării – au pârjolit instituții, au călcat în picioare principiile democrației și au lucrat 3 ani și jumătate pentru cei certați cu legea. Ce antiteză mai mare putem avea decât cea între reușitele mandatului Președintelui Iohannis și opera sistematică de slăbire a instituțiilor statului și economiei naționale de către PSD-ALDE?

Realitatea votului din 2016 va rămâne cu noi, ne va însoți și pe parcursul acestei sesiuni parlamentare. Aceasta înseamnă că opoziția liberală nu are încă voturile necesare pentru a declanșa reformele reale și nici să asigure o majoritate confortabilă unei guvernări cu o agendă reformistă. Însă, vom gestiona, alături de Președintele Iohannis și ceilalți colegi din opoziție, această realitate, astfel încât țara să sufere cât mai puțin de pe urma muribundului Guvern Dăncilă. Este o misiune asumată, pe care o vom continua și în această sesiune.

Ca partener fidel al Președintelui, Partidul Național Liberal și-a adus contribuția din opoziție la păstrarea României pe direcția pro-europeană și pro-NATO. Câștigarea alegerilor europarlamentare de către PNL ne-a validat și munca în slujba cetățeanului depusă în Parlamentul României.

Rezultatele favorabile democrației la alegerile din 2019 și 2020 se vor datora românilor care s-au opus regimului autocratului de la Teleorman și a acoliților lui rămași la guvernare. Cu toții ne dorim ruperea de trecutul recent, mai ales de metehnele acestuia, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.