Doliu Național la Kabul.95 de morți și 191 de răniți
Doliu Național la Kabul.95 de morți și 191 de răniți
Ultima Ora Externe

Update:Noul Bilanț de la Kabul este de 103 morți și 235 de răniți

Update:Noul Bilanț de la Kabul este de 103 morți și 235 de răniți

Ministrul de interne Wais Barmak, a declarat că blinațul a crescut la 103 morţi şi 235 de răniţi, printre care se numără şi mulţi poliţişti, conform AFP.

„Din nefericire, mulţi dintre cei răniţi au murit după ce au fost duşi la spital şi numărul martirilor a ajuns acum la 103 morţi şi 235 de răniţi”, a declarat Barmak într-o conferinţă de presă.

Un număr mare de victime este din rândul polițiștilor, 30 fiind răniți și alți 5 au decedat.

Două vehicule, care au fost vopsite pentru a părea ambulanţe, au fost implicate în atac, iar unul dintre ele a explodat când şoferul a fost oprit de poliţie la un al doilea punct de control, a mai declarat ministrul afgan.

Duminică a fost declarată zi de doliu pentru Afganistan de către Guvernul de la Kabul, în urma atentatului cu ambulanța capcană care s-a soldat cu 95 de morți și 191 de răniți. Atentatul a fost revendicat de talibani.

În întreaga țară și la misiunile diplomatice din străinătate, drapelul afgan va fi coborât în bernă, conform ordinului prezidențial.

După atentatul comis sâmbătă în apropierea pieţei Sidarat şi în faţa spitalului Jamhuriat, într-o zonă cu mai multe clădiri guvernamentale, nivelul de alertă rămâne maxim.

Atacatorul a folosit o ambulanţă încărcată cu explozivi pentru a pătrunde în zonă, care este închisă pentru autovehicule.

„Printre răniţi se numără 182 de bărbaţi şi nouă femei”, a spus Waheed Majrooh, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, adăugând că spitalul Jamhuriat, care se află în apropierea locului atentatului, „a suferit pagube importante, însă continuă să trateze pacienţi”.

‘O crimă împotriva umanităţii’ – așa a catalogat președinția afgană atentatul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.