Doliu în gimnastică. Un dublu campion olimpic la inele a murit. Virusul l-a răpus. FOTO 3
Sport Ultima Ora

Doliu în gimnastică. Un dublu campion olimpic la inele a murit. Virusul l-a răpus. FOTO

Gimnastul ungur Szilveszter Csollany, dublu campion olimpic, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 51 de ani, din cauza Covid-19, au anunţat autorităţile sportive, citate de AFP.â

„Cu profundă tristeţe, anunţăm decesul lui Szilveszter Csollany”, a transmis Federaţia de specialitate într-un comunicat comun cu Comitetul olimpic, salutând un sportiv „excepţional”.

Fostul sportiv a contractat coronavirusul la începutul lunii decembrie şi a fost spitalizat la Budapesta în stare gravă, sub asistenţă respiratorie.Campion european în 1998, el a cucerit o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Atlata din 1996, înainte de a câştiga aurul la Sydney în 2000, de fiecare dată la inele.

După ce s-a retras din activitate în 2003, el a devenit antrenor şi a lucrat la un club din Austria.

Szilveszter Csollany, care îşi exprimase opinia sa anti-vaccin pe pagina de Facebook, refuzase iniţial să se vaccineze împotriva Covid-19, dar a fost nevoit în cele din urmă să se vaccineze cu doza unică Johnson din cauza muncii sale cu copiii, a informa tabloidul Blikk.

Prim-ministrul maghiar, Viktor Orban, a trimis un mesaj însoţit de o fotografie alb-negru:

„Adio campionule”, în timp ce Zoltan Magyar, dublu campion olimpic la gimnastică, a deplâns „o pierdere enormă”.AGERPRES

Doliu în gimnastică. Un dublu campion olimpic la inele a murit. Virusul l-a răpus. FOTO 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.