Adolescent de 16 ani prins de polițiști, în centrul Capitalei
Adolescent de 16 ani prins de polițiști, în centrul Capitalei
Social Ultima Ora

Caz Șcant la Buzău. Doi profesori suspectaţi într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. 25 de persoane duse la audieri

Doi profesori, care sunt și concubini au fst reținuți și duși la auderi, întrucât sunt suspetați de trafc de drr de mare risc.

Cei doi profesori din Buzău s-ar afla printre persoanele suspectate că făceau rost de droguri de la dealeri din alte judeţe şi apoi le vindeau clienţilor din municipiul Buzău.

Este vorba despre un profesor de Economie la două școli din Buzău şi Pătârlagele, celălalt fiind psihopedagog la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Buzău.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulţi bănuiţi, din judeţul Buzău, ar fi achiziţionat, de la persoane din judeţele Vrancea, Brăila şi Teleorman, diferite cantităţi de droguri de risc (cannabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) şi substanţe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA şi 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicaţii online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede”, precizează IPJ Buzău.

3-CMC
3-CMC

Potrivit anchetatorilor, tranzacţiile se desfăşurau online, fără ca traficanţii şi clienţii să se întâlnească.

„Distribuţia şi vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească,  cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie şi coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacţiei”, mai precizează poliţiştii,

La audieri sunt duse, la sediul D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Buzău, 25 de persoane, printre care şi cele două cadre didactice. De asemenea, vor fi audiaţi mulţi tineri cu care traficanţii ar fi colaborat pentru a aduce drogurile de risc şi etnobotanicele în Buzău. Vor fi audiaţi suspecţi din Buzău, Brăila, Vrancea şi Teleorman.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.