DJ-ul britanic Fatboy Slim a transpus fragmente din discursul Gretei Thunberg la ONU 1
DJ-ul britanic Fatboy Slim a transpus fragmente din discursul Gretei Thunberg la ONU
Ultima Ora Externe Social

DJ-ul britanic Fatboy Slim a transpus fragmente din discursul Gretei Thunberg la ONU

 DJ-ul britanic Fatboy Slim a transpus fragmente din discursul Gretei Thunberg la ONU în piesa „Right Here, Right Now”, din 1998, și a prezentat remixul la un spectacol din orașul Gateshead, Marea Britanie, arată Smart Radio, care păstrează un loc special pieselor artistului în playlist.

Un fan a distribuit o înregistrare video în care mulțimea cântă plină de entuziasm fragmentele din discursul lui Thunberg, potrivit New York Post.

Piesa a început cu titlul acesteia rostit de Greta Thunberg, în locul actriței Angela Bassett.

Titlul piesei a fost extras din discursul activistei rostit la summitul Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru climă, în luna septembrie: „Chiar aici, chiar acum tragem linie. Lumea se trezește. Schimbarea vine, chiar dacă vă place sau nu”.

Fanii lui Fatboy Slim au apreciat remixul, numindu-l „o capodoperă”.

Greta Thunberg nu a făcut comentarii privind inițiativa lui Fatboy Slim.

Greta Thunberg, o tânără în vârstă de 16 ani care a inspirat ample proteste globale pe tema protecției mediului, i-a acuzat pe liderii mondiali că au „trădat” tinerii prin inerția lor privind criza climatică, în contextul în care summitul ONU s-a încheiat fără prea multe rezultate concrete.

Quentin Leo Cook, numele real al lui Fatboy Slim, s-a născut în 1963 în apropiere de Londra. În ’86, el s-a alăturat ca basist formaţiei pop Housemartins, iar mai apoi a fost implicat într-o serie de proiecte legate de scena muzicii house, care tocmai se forma la acel moment.

Primul material discografic sub pseudonimul Fatboy Slim a apărut în 1997, iar anul următor, remixul său la piesa „Brimful of Asha”, a trupei Cornershop, a petrecut mai multe săptămâni pe locul întâi în topurile britanice. Cel de-al doilea album al său, „You’ve Come a Long Way, Baby”, a urmat mai târziu, în acelaşi an. Acesta a primit discul de platină în SUA şi a lansat două hituri internaţionale – „The Rockafeller Skank” şi „Praise You”. În muzica sa, artistul amestecă ritmuri house, acid, funk, hip-hop, electro şi techno.

De-a lungul timpului, Cook a câştigat, printre altele, zece premii MTV Video și două Brit Awards. Piesa sa „Weapon of Choice”, al cărei videoclip îl prezintă pe actorul Christopher Walken dansând într-un hol de hotel, a fost nominalizată la nouă premii MTV Video Music. Cook a fost inclus în Cartea Recordurilor cu cele mai multe hituri în top 40, sub diferite nume de scenă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.