Tăriceanu și Dragnea scoși din Europa. Decizia de la Bruxelles
Ultima Ora Politic

Discuție de 4 ore pe Legea Offshore. Dragnea și Tăriceanu caută varianta finală a legii

Discuție de 4 ore pe Legea Offshore. Dragnea și Tăriceanu caută varianta finală a legii

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu au ajuns la un consens privind Legea offshore, după o discuție la Parlament de circa patru ore, astfel aceștia vor invita săptămâna viitoare liderii grupurilor parlamentare la discuții pentru a ajunge la o variantă finală, potrivit unor surse politice citate de Mediafax.

Întâlnirea de vineri din biroul președintelui Camerei Deputaților în care a fost discutată Legea offshore, care stabilește unele măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră a început la ora 11:00. Discuțiile au durat aproximativ patru ore, la acestea participând ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și deputații ALDE, Varujan Vosganian și Andrei Gerea și secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu.

Totodată, și ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut o întrevedere cu președinții celor două Camerei ale Parlamentuluim, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit unor surse politice, liderii coaliției de guvernare, ministrul Finanțelor, și deputații ALDE, au convenit ca săptămâna viitoare să fie invitați reprezentanții din comisiile de specialitate ale Legislativului și membri din toate grupurile parlamentare, pentru a stabili o variantă finală a proiectului de lege. De asemenea, după întâlnirea cu aleși ai partidelor politice, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor avea o întrevedere și cu Asociația Exploratorilor din Marea Neagră. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, le va prezenta acestora un studiu de impact al proiectului Legii offshore.

Prin urmare, nici săptămâna viitoare proiectul Legii offshore nu va intra la vot în plenul Camerei Deputaților, for decizional pentru această inițiativă legislativă.

Chiar dacă cererea de retrimitere la Comisii, votată în plenul de miercuri al Camerei Deputaților a venit din partea liderului UDMR, Kelemen Hunor, și parlamentarii ALDE au fost nemulțumiți de cele mai recente modificări ale Legii offshore făcute de către PSD.

Astfel, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declara miercuri, referindu-se la proiectul legii offshore, că deputații ALDE care fac parte din Comisia de industrii au „fost luați pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment”.

Cu toate acestea, Tăriceanu a negat existența unor tensiuni politice în interiorul coaliției de guvernare.

„Comisia trebuie să integreze la dezbatere opinia Guvernului care nu exista, trebuie să aibă de asemenea punctul de vedere ai Asociațiilor Concesionarilor Exploatărilor Maritime. E o problemă mai degrabă de proceduri. Nu e o problemă de politică cu PSD. Deci e o problemă legată de câștigul statului și în al doilea rând de securitatea statului care profită de această lege”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

În schimb, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, tot miercuri, referitor la legea offshore, că formațiunea sa va susține poziția din Comisie. Acesta a refuzat să comenteze declarațiile deputatului ALDE Varujan Vosganian despre prezența Guvernului la dezbateri: ”Nu-s comentatorul ALDE”.

Totodată, în aceeași zi, ministrul Finațelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că va discuta cu colegii de la ALDE, pentru ca ulterior să fie stabilită o formă finală a legii offshore, una care să permită un câștig cât mai mare la bugetul de stat. Acesta a adăugat că pentru Legea offshore trebuie găsită, cât mai repede, calea de mijloc între investitori și statul român, astfel încât să înceapă exploatarea, deoarece îmbunătățește independența energetică a țării.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii