Dinamo București a cucerit titlul național al Ligii Naționale
Echipa perfectă de handbal din Liga Campionilor. Portarul lui Dinamo e în primii 7
Ultima Ora Sport

Dinamo a jucat primul meci acasă din Liga Campionilor. Victorie uriașă pentru roș-albi

 Dinamo a jucat miercuri primul meci pe teren propriu în acest sezon al Ligii Campionilor şi, în faţa a peste 1.700 de spectatori, roş-albii au făcut spectacol în faţa unei echipe care a câştigat cinci din ultimele şase campionate din Suedia, Kristianstad.

După un start de meci mai echilibrat, Dinamo s-a desprins la trei goluri până la pauză, 13-10, iar în al doilea act al partidei băieţii lui Constantin Ştefan au etalat un joc ce nu a lăsat emoţii decât în privinţa diferenţei de scor de la final. Cu acest 28-25, dinamoviştii urcă pentru măcar trei zile pe primul loc al grupei şi confirmă încă o dată că handbalul masculin românesc are de ce să spere iar.

Săptămâna trecută, echipa de hanbdal masculin din Ştefan cel Mare, a pornit în cursa pentru a doua calificare consecutivă în primăvara europeană cu un egal în deplasarea din Elveţia, contra celor de la Kadetten (28-28). Şi pentru ziua de miecuri, care marca practic revenirea handbalului european în sala „Dinamo”, emoţiile erau mari. Chiar dacă adversara pierduse categoric prima partidă, un 24-33 acasă cu GOG Handbold din Danemarca, Kristianstad are pedigree de mare echipă din moment ce a jucat în ultimul sezon în grupa de elită, cu marile echipe ale Europei.

În primele zece minute, practic perioada de acomodare pentru orice sportiv, combatantele s-au studiat şi au mers cap la cap, cu suedezii mereu în faţă. A fost nevoie de fază frumoasă finalizată de masivul Kuduz pentru ca Dinamo să preia pentru prima oară conducerea (11). De aici, a început şi urcuşul băieţilor lui Constantin Ştefan, care s-a desprins la două goluri, 6-4, cu un gol al lui Alouini, poate cel mai bun jucător de atac al lui Dinamo din această seară (12). Se simţea deja că motoarele s-au încălzit, pentru că acelaşi Kuduz (14) şi mai apoi Bannour, cu o săritură de pe loc şi o torpilă fără speranţe pentru portarul advers (15) au început să-i pună la respect pe suedezi.

Asoltanei s-a remarcat şi el, atât prin şarjele sale pe extrema stângă, dar şi prin loviturile de la 7 metri executate, una dintre ele fiind o lovitură fină, din încheietură, rafinament care a făcut sala să explodeze. La pauză, Dinamo conducea cu 13-10, dar suedezii nu păreau să fi abandonat lupta.

Lucru care s-a confirmat în startul părţii secunde, atunci când Kristianstad s-a apropiat în trei rânduri la doar un gol de români, însă n-au reuşit să pună pe tabelă şi piesa lipsă pentru a fi din nou cap la cap cu Dinamo. Un argument important a fost portarul Saeid Heidarirad, care dacă în prima repriză a fost ajutat de noroc sau de adversari în unele faze, în ultimele 30 de minute a intervenit decisiv în câteva rânduri, spre deliciul spectatorilor care nu s-au oprit nicio clipă din cântat.

Cu poarta asigurată, roş-albii au făcut ca meciul să semene cu un spectacol de coridă, acolo unde matadorul îşi ameţeşte taurul până când, obosit, acesta cedează şi aşteaptă lovitura de graţie. În min 42 se reface pentru prima dată în actul secund diferenţa de trei goluri, iar în următoarele minute, după cinci goluri consecutive ale lui Bannour şi compania, scorul ajunge la un neaşteptat 20-14. Meciul părea deja jucat, chiar dacă suedezii au mai avut câteva tresăriri pe fondul relaxării dinamoviste şi au mai redus din diferenţă. S-a terminat 28-25, iar Dinamo este cel puţin pentru moment liderul unei grupe în care trebuie să termine pe unul din primele două locuri pentru a se asigura că reeditează performanţa frumoasă de anul trecut.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.