DIICOT
Ultima Ora Justiție

DIICOT a ridicat o cantitate impresionantă de droguri. Valoarea depășește 260.000 lei

Peste 5.000 de comprimate de ecstasy şi 200 de grame de cannabis, în valoare de peste 260.000 lei, au fost ridicate de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad şi poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad de la membrii unei grupări infracţionale care aduceau aceste droguri din Olanda şi apoi le distribuiau în localităţi din zona de Vest a ţării.

Potrivit unui comunicat DIICOT, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Arad au dispus, vineri, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Mihai – Alexandru Creţan, Cătălin-Vasile Mihai, Ioan-Matei Rain şi Alexandra- Maria Gîrboreanu, cei patru fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc în formă continuată şi trafic ilicit de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată.

S-a reţinut că inculpatul Mihai – Alexandru Creţan a cumpărat în mod repetat droguri de risc (cannabis) şi mare risc (MDMA) din Olanda, introducându-le în ţară, după care cu ajutorul inculpaţilor Cătălin-Vasile Mihai, Ioan-Matei Rain şi Alexandra- Maria Gârboreanu le-a vândut consumatorilor. Astfel, in data de 23 ianuarie a.c., în municipiul Timişoara, inculpatul Ioan-Matei Rain a vândut 50 comprimate de ecstasy, la preţul de 1750 lei, la tranzacţie participând şi inculpata Alexandra Maria Gârboreanu. În data de 15 februarie, tot în municipiul Timişoara, inculpatul Ioan- Matei Rain a fost prins în flagrant, în timp ce oferea spre comercializare 250 comprimate de ecstasy, la preţul de 7.500 lei, precizează comunicatul DIICOT.

Cu ocazia percheziţiei corporale efectuate asupra inculpatului Ioan- Matei Rain, au mai fost găsite 240 comprimate ecstasy, iar asupra inculpatului Mihai- Alexandru Creţan au fost găsite 2 comprimate ecstasy.

De asemenea, cu ocazia percheziţiile domiciliare efectuate la cei patru inculpaţi, au fost găsite şi ridicate 4535 comprimate ecstasy şi 202 grame cannabis (masă brută), în valoare totală de aproximativ 263.850 de lei.

Cei patru inculpaţi au fost prezentaţi, vineri, Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.