DIICOT intervine în cazul Caracal. Operatorii 112 vor fi judecați pentru neglijența în serviciu 1
Cazul Caracal. Anchetatorii aruncă bomba. De unde a fost extras ADN-ul Alexandrei
Ultima Ora Justiție Social

DIICOT intervine în cazul Caracal. Operatorii 112 vor fi judecați pentru neglijența în serviciu

Procurorii DIICOT anunță că au disjuns dosarul Caracal și au transmis către Secția de anchetare a magistraților cauza care vizează neglijență în serviciu, în privința apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra la 112. La Caracal, DIICOT urmează să fie scanate gropile cimentate și pereții.

În perioada 20-26 august, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, delegați în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliției Municipiului Caracal cât și la sediul DIICOT- Structura Centrală.

„Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanță, expertizarea tehnică a autoturismului aparținând inculpatului Dincă Gheorghe, precum și a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziției domiciliare”, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

Procurorii anunță că, în cursul zilei de luni, a fost disjuns dosarul.

„Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare în favoarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice inițiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgență 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații, având în vedere faptul că pe rolul acestei unități de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar”, mai arată sursa citată.

Totodată, DIICOT mai anunță că vineri a fost finalizată scanarea solului din curtea imobilului lui Gheorghe Dincă, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate și zidite.

„De astăzi, 26.08.2019, continuă percheziția domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul București pentru o perioadă de 15 zile”, mai subliniază DIICOT.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deja un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.