Dezastru. Comisia Europeană avertizează. Suntem sub media europeană la abandonul școlar
Bătaie cu pumnii și picioarele între 2 eleve din Vaslui. Imaginile au fost postate pe facebook
Ultima Ora Social

Dezastru. Comisia Europeană avertizează. Suntem sub media europeană la abandonul școlar

 Comisia Europeană avertizează România că abandonul școlar a crescut cu 6% față de media europeană. De asemenea, statisticile arată că 29% din români au competențe digitale, iar media europeană este de 58%, potrivit oficialului european Katia Berti.

„ În ce privește cheltuielile pe educație, România rămâne la un nivel dintre cele mai reduse din UE. Acest decalaj e relevant mai ales în educația elementară. Acest domeniu este cheie pentru a preveni abandonul școlar și a asigura oportunități egale și viață unui segment important de populație. Abandonul școlar timpuriu este crescut, cu peste 6 puncte față de media europeană. Competențele digitale. Pe bază statisticilor noastre, 29% din persoanele din România au abilități de competențe digitale, față de 58% cum e media europeană. Competențele trebuie îmbunătățite, a devenit o recomandare”, a declarat Katia Berti, șef adjunct de unitate, Direcția Generală pentru Ocuparea Forței de Muncă din Comisia Europeană.

Oficialul european a afiemat că România a ajuns la 17.4% riscul nivelului de sărăcie. „Pe ultimele locuri din UE. Pe lângă sărăcia monetară în sine există inegalitățile de venituri, decalajele de 6.5 ori mai mari față de media europeană”, a declarat Katia Berti.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.