Detalii de ultim moment despre scandalul din Piața Constituției. De ce a fost ucisă o persoană 1
Ultima Ora Social

Detalii de ultim moment despre scandalul din Piața Constituției. De ce a fost ucisă o persoană

Două bande rivale, care făceau trafic de persoane în Germania, nu s-ar fi înțeles în privința banilor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, liderul Sindicatului Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, despre scandalul din Piața Constituției. Acesta avertizează că astfel de conflicte se pot repeta.

„Brigada de Poliție rutieră are o patrulă post fix în Piața Constituției pentru a nu se mai face curse de mașini acolo. (…). Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în fața Palatului Parlamentului pentru că e lumină și pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul (bătăii – n.r.), din ceea ce știu eu, e că ei au făcut trafic de persoane și au trimis în Germania de data asta și nu s-au înțeles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus Surugiu.

Potrivit acestuia, „Poliția a intervenit, dar în același timp eu spun că Poliția nu poate să oprească niște cetățeni să parcheze mașinile într-o parcare publică și care seara de obicei e goală”.

Întrebat dacă polițiștii au intervenit sau la timp pentru gestionarea situației, Surugiu a răspuns că până când nu vor exista polițiști în stradă, astfel de situații nu pot fi evitate.

„Sindicatul Național al Agenților de Poliție are reforma și pe masa Guvernului și pe masa MAI-ului. Lucrurile nu se mișcă și până nu vom avea o poliție pro-activă cu polițiști în stradă nu avem cum să facem așa încât astfel de lucruri să nu se întâmple”.

MAI transmite și un comunicat remis newsteam.ro în care precizează următoarele:

”Având în vedere evenimentele petrecute în ultimele 48 de ore în Piaţa Constituţiei, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în zona respectivă a Capitalei, pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Piaţa Constituţiei este un loc de atracţie turistică, un punct de întâlnire al tinerilor, dată fiind vecinătatea cu Palatul Parlamentului, o zonă în care în mod frecvent au loc spectacole sau aniversări. Acest perimetru necesită implicit o atenţie sporită din partea forţelor de ordine publică.

Verificarea dispusă va avea în vedere evaluarea managementului activităţii de ordine publică exercitat la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru dimensionarea dispozitivului de ordine publică, de natură a asigura siguranţa stradală şi protecţia cetăţenilor, dar şi cauzele şi împrejurările care au condus la producerea acestor evenimente.

În cursul zilei de astăzi, conducerea MAI a dispus deja suplimentarea dispozitivului de ordine publică pentru zona Piaţa Constituţiei, iar în raport de rezultatul verificărilor vor fi dispuse şi alte măsuri în consecinţă.”

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii