Ultima Ora Externe Social

Deși se neagă existența extratereștrilor, omenirea le trimite mereu mesaje. Culmea este că ei au și răspuns!

De zeci de ani, o intrebare frământă omenirea: există viaţă şi pe alte planete? Incercand să afle răspunsul, pămantenii au inceput prin a desena figuri geometrice pe sol, prin a face focuri enorme sau a defrişa regiuni imense din pădurile siberiene. O nouă tentativă de a intra în contact cu extratereştrii ar urma să fie pusă în practică de trei astrofizicieni din SUA şi din Franţa, care au anunţat că elaborează un protocol de comunicare cu “nepământenii”.

Deși se neagă existența extratereștrilor, omenirea le trimite mereu mesaje. Culmea este că ei au și răspuns! 1 Deși se neagă existența extratereștrilor, omenirea le trimite mereu mesaje. Culmea este că ei au și răspuns! 2

Nu este prima încercare de acest gen. În august-septembrie 1977, două sonde spaţiale, Voyager 1 şi 2, au fost lansate de la Cape Canaveral-Florida, având o misiune extraordinară: purtarea unui mesaj către civilizaţii extraterestre.

Mai înainte, în noiembrie 1974 a fost emis în spaţiu primul mesaj interstelar radio, de la staţia astronomică Arecibo, din Puerto Rico. Semnalul audio, cu o durată de trei minute, putea fi transpus grafic de cei care-l primeau într-o imagine formată din pătrăţele albe şi negre. Unii specialişti susţin că, în august 2001, extratereştrii ar fi răspuns acelui apelul trimis de pe Pământ: două desene ciudate au apărut peste noapte într-un lan de grâu lângă radiotelescopul Chilbolton, din Hampshire, Anglia. Văzute din avion, un desen pare să reprezinte o faţă umanoidă, într-un pătrat de 50×50 metri, iar al doilea, un mesaj aproape identic cu cel trimis în spaţiu în 1974, în- tr-un dreptunghi de 73×23 metri.

Nu există o explicaţie oficială

Deși se neagă existența extratereștrilor, omenirea le trimite mereu mesaje. Culmea este că ei au și răspuns!Deși se neagă existența extratereștrilor, omenirea le trimite mereu mesaje. Culmea este că ei au și răspuns!

Prima declaraţie a autorităţilor din Anglia a fost că nu există nici un desen. Mai târziu, oficialităţile au anunţat că ambele imagini sunt rezultatul unor tornade. Însă, ulterior, evenimentul a fost luat la puricat de cercetători independenţi, printre cei mai cunoscuţi pe plan internaţional fiind americanii Nacy Talbott, William Levengood şi John Bruke. În primul rând, aceştia au verificat posibilitatea ca imaginile să fi fost rodul unei farse. Ipoteza a fost contrazisă de date concrete: acel chip umanoid este o realizare atât de complexă, încât este imposibil să poată fi făcut într- o singură noapte. Pe de altă parte, informaţiile despre mesajul trimis de pământeni de la Arecibo nu erau la îndemâna oricui şi este puţin probabil ca astronomii care ştiau de el să se fi apucat să facă desene atât de mari şi de complicate în lanurile de grâu. Până acum nu există o explicaţie oficială coerentă pentru acest eveniment, dar, neoficial, cei ce au cercetat fenomenul sunt convinşi că vorbim despre un mesaj extraterestru. 

Desene uriaşe, de diferite forme, în lanurile de cereale au apărut frecvent în diverse zone ale lumii, în ultimii zeci de ani. Mulţi artişti plastici au încercat să demonstreze că desenele pot făcute de mâna omului, dar niciodată nu s-au putut realiza experimental imagini de o asemenea complexitate într-o singură noapte. Studiez fotografiile imaginilor din lanurile de cereale de mai bine de trei decenii. Ceea ce puţină lume ştie este că acest tip de mesaje a apărut şi pe nisipul din deşerturi, în straturi de zăpadă sau în gheaţă. Mai mult, în anul 1950 s-a observat, prin intermediul unor telescoape puternice, o imensă literă «M» pe suprafaţa planetei Marte. Imediat, grupuri de astronomi ce erau în solda Pentagonului au spus că semnul este real, dar nu e vorba de «M», ci de «W», adică iniţiala cuvântului război (n.r. – war, în limba engleză). După câteva luni, semnul marţian misterios a dispărut, într-o singură noapte’, ne-a spus generalul de brigadă dr. Emil Străinu, directorul Centrului de Cercetări Ufologice şi Psihotronice din Bucureşti. 

Ne-au trimis un semnal?

Generalul crede că imaginile de la Chilbolton ar putea fi răspunsuri la mesajul trimis de către cercetătorii pământeni, în 1974. Aceste imagini ar putea fi realizate prin fascicule de unde infoenergetice, o civilizaţie extraterestră semnalizându-ne astfel existenţa sa, în încercarea de a stabili un contact cu noi’, a încheiat Emil Străinu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.