Deși ei au organizat alegerile, PSD-iștii se plâng că s-au furat 1,5 milioane de voturi!  1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Deși ei au organizat alegerile, PSD-iștii se plâng că s-au furat 1,5 milioane de voturi! 

Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, susține că „s-au șterpelit 1,5 milioane de voturi” la alegerile europarlamentare. Acuzații similare au fost distribuite pe Facebook și de vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu. Asta în ciuda faptului că PSD a organizat alegerile. Sau poate că tocmai de aceea…

„Pentru grupul acesta s-au șterpelit 1,5 milioane de voturi ! Că să joace astăzi rolul de ‘mari învingători’ ! Să semneze pact, să-și bea șampania și să se promulge singuri că stăpâni ai țării ! Iar noi ne facem că nu pricepem…”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Ulterior, reacționând la un comentariu la postarea să, Ștefănescu le cere liderilor PSD „să nu stea”.

Și vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declanșat pe Facebook o campanie prin care încearcă să demonstreze că alegerile din 26 mai au fost furate. Ea a distribuit mai multe postări, al căror mesaj comun este că pe 26 mai a avut loc „cea mai mare și enormă și pe față și fără perdea fraudă electorală comisă vreodată în România”.

Postările aparțîn lui Ionuț Apahideanu și Mirel Palada, sociologul bătăuș care a fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta. Cei doi susțîn că au fost furate peste 1,5 milioane de voturi cu ajutorul listelor suplimentare.

„Va place cum ne iau țară înapoi?”, scrie Olguța Vasilescu preluând o postare a lui Apahideanu.

Ulterior, Olguța Vasilescu a redistribuit și o postare a lui Mirel Palada, în care se afirmă că pe 26 mai a avut loc „cea mai mare și enormă și pe față și fără perdea fraudă electorală comisă vreodată în România”.

„De ceva zile încoace, Ionuț Apahideanu se încăpățînează să ne arate zeci, sute, mii de procese verbale de la secțiile de votare unde sărăcia aia de cheie de verificare nu se închide, semn că a fost o oareșce minareala la mijloc.

Cînd le citeșți, îți dai seama că unele din mermelelile identificate ar fi de-a dreptul haioase, dacă n-ar fi mai întîi triste și penale și degrabă ucigătoare de democrație.

Problemele, ce să vezi, apar din cauza acelor pirdalnice de voturi pe listele suplimentare. Doar 1,5 milioane de voturi pe listele suplimentare. Doar decît.

Repet, că poate n-ați înțeles ordinul de magnitudine: un milion jumătate. Cea mai mare și enormă și pe față și fără perdea fraudă electorală comisă vreodată în România.

Nimeni nu zice nimic. Cum să spui ceva împotriva democrației pe baza de soft prost pus la punct de niște civili mediocri, care n-au înțeles cum trebuie minarite procesele verbale?

Te ia dubă. Te calcă tramvaiul în sufragerie cînd mergi să-ți iei compot din biblioteca, din spatele cărților de filosofie marxistă. Nu se face așa ceva. Nu e mai simplu să tăcem cu toții din gură, că vitele cele blege și ascultătoare, că cetățenii cei pătrunși de conștiința civică?”, scria Palada.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.