Muniție din al Doilea Război Mondial descoperită înainte de dinamitarea unui pod
Ultima Ora Social

DESCOPERIRE uimitoare. Muniție din timpul celui de-al Doilea Război Mondial descoperite în Vrancea

DESCOPERIRE uimitoare. Muniție din timpul celui de-al Doilea Război Mondial descoperite în Vrancea

Doi bărbaţi care au ca hobby căutarea de vestigii de război au descoperit, luni, în Crângul Petreşti de lângă Focşani, patru bombe aruncător calibru 82 mm şi 30 de proiectile perforante calibru 37 mm, toate provenind din al Doilea Război Mondial, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„Astăzi, în urma unui apel primit la numărul unic de urgenţă 112, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a fost solicitată să intervină pentru preluarea unor elemente de muniţie rămase neexplodate pe raza comunei Vânători. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştilor le-au fost predate patru bombe aruncător calibru 82 mm şi 30 de proiectile perforante calibru 37 mm, care se pare că provin din al Doilea Război Mondial”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu.

Potrivit sursei citate, proiectilele descoperite au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Muniţia a fost descoperită cu ajutorul detectoarelor de metale, de doi cetăţeni care au ca hobby căutarea de vestigii de război. Cei doi bărbaţi nu sunt la prima descoperire de acest fel. În luna iulie, unul dintre ei a găsit, tot în Crângul Petreşti, două grenade defensive şi 80 de cartuşe calibru 7,92 mm, iar în primăvară a găsit un proiectil exploziv calibru 100 mm.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.