Satele românești în ochii PSD
Satele românești în ochii PSD
Ultima Ora Politic

Deputat PSD, despre serviciile Guvernului. ”Acordă zonelor rurale o deosebită importanță”

Deputat PSD, despre serviciile Guvernului. ”Acordă zonelor rurale o deosebită importanță

Deputatul PSD Florinel Stancu, membru al Comisiei pentru industrii și servicii, a susținut miercuri, 21 noiembrie 2018, că actualul Guvern acordă zonelor rurale o deosebită importanță din punct de vedere economic, social și cultural, iar drept dovadă o constituie investițiile din partea Executivului în dezvoltarea durabilă a comunelor și satelor în ultimii doi ani.

«Având în vedere că dezvoltarea durabilă a spațiului rural este indispensabil legată de îmbunătățirea condițiilor existente și serviciilor de bază, prin dezvoltarea infrastructurii, în ultimii ani a fost intensificată finanțarea prin intermediul Programului național de dezvoltare locală. Satele județului Dolj, de exemplu, sunt un adevărat șantier. Proiectele pentru extinderea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă sunt în plină derulare în majoritatea comunelor, pentru acestea fiind alocată o sumă de aproximativ 202 milioane lei», a declarat Florinel Stancu.

Deputatul PSD menționează că prin intermediul aceluiași fond de finanțare se mai adaugă proiectele de modernizare a drumurilor de interes local, reabilitarea și modernizarea școlilor, a grădinițelor, construirea dispensarelor medicale, modernizarea sediilor administrației locale și alte proiecte destinate asigurării standardelor calității vieții, toate însumând la nivelul județului Dolj peste 807 milioane lei.

« Pentru noi procesul de revitalizare a comunelor și a satelor este esențială, de aceea mizăm pe investițiile în dezvoltarea infrastructurii locale», a declarat Florinel Stancu care a menţionat că «La nivel național, prin PNDL 2, au fost depuse peste 13.000 de proiecte cu o valoare totală de peste 67 miliarde lei, mai mult decât dublu față de suma de 30 miliarde lei alocată prin lege pentru perioada 2017-2020. Au fost selectate științific, pe baza unor criterii obiective, peste 6.851 de proiecte cu valoare totală de 29,9 miliarde lei. Proiectele au fost depuse de autoritățile locale în funcție de necesitățile reale ale comunităților».

Social democratul a subliniat că toată această mare investiție a statului a început să dea rezultate și se regăsește în cifrele economiei naționale.

«Asigurarea climatului investițional pentru localitățile rurale din România și crearea de locuri de muncă pe plan local a dus la o creștere a veniturilor pentru gospodăriile populației. Conform Institutului Național de Statistică, veniturile românilor au crescut an de an, iar anul acesta, în medie, o persoană din mediul rural a obținut venituri de 1.178 lei, o majorare de 21,4% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Din acest motiv, țin să precizez faptul că vom continua dezvoltarea României indiferent de sabotajul președintelui țării sau a altor actori politici», a afirmat deputatul prin intermediul declarației sale politice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.