Declarații halucinante: Gabriela Firea s-a întors în PSD ca să ceară bani pentru afacerile ei din Primărie
Primăria Capitalei vrea să dubleze taxa de promovare turistică
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Declarații halucinante: Gabriela Firea s-a întors în PSD ca să ceară bani pentru afacerile ei din Primărie

După ce s-a întors în forță la PSD, unde a fost repusă în funcțiile de Președinte interimar al organizației PSD București și vicepreședinte PSD la nivel național, Primarul General Gabriela Firea a convocat 2 ședințe ale CGMB în data de 30 mai 2019, prima ședință de la ora 11 respectiv o ședință de îndată începând cu ora 19.15.

Ordinea de zi a ședinței de îndată programată pentru ora 19.15  a avut numai 2 proiecte, ambele fiind adoptate de majoritatea PSD-ALDE sprijinită de PMP din cadrul CGMB.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unui împrumut în valoare de 462.661.949 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 35/30.05.2019 pentru adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare privind acordarea unor împrumuturi din Trezoreria Statului și pentru modificarea și completarea unor acte normative
  2. Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii C.G.M.B. nr. 149/2016 privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului General al Municipiului București

Consilierul general Ciprian Ciucu, membru PNL și adversar declarat al Primarului General Firea a postat pe facebook opinia sa referitor la motivul real al convocării ședinței de îndată:

« Pentru că nu mai sunt bani pentru plata facturilor pentru apă caldă, Gabriela Firea s-a dus la Guvern să ceară bani. Vâlcov a trimis-o să ne ÎMPRUMUTE la Trezorerie, motiv pentru care am acum în față aprobarea unui împrumut de 462.661.949 de lei pe 20 de ani! A fost convocata o nouă ședință CGMB după ce se termină cea aflată în desfășurare.

100 de milioane de euro! Împrumut pentru plata subvenției! E ca la proști. Altfel, cele 180 de milioane de euro puse deoparte pentru RADET nici acum nu au fost accesate. Ne împrumută ca să plătească apa scursă în pământ.

Să curgă voucherele, spectacolele și statuile! Le vor plăti copiii noștri! »

Iliescu (PMP) atacă la baionetă PSD la tv dar votează proiectele Primarului General PSD

La ședință au participat un număr de 32 de Consilieri generali din totalul de 55, reprezentanții opoziției USR și PNL fiind absenți. Demn de menționat este jocul dublu făcut de PMP, care se consideră partid de opoziție la nivel național dar votează proiectele doamnei Firea cot la cot cu membrii PSD și ALDE. Lucian Iliescu (consilier general PMP) se ceartă la tv și în ședințele CGMB cu Primarul General Gabriela Firea (PSD) și alți membrii din conducerea Primăriei Capitalei dar este disciplinat la vot și susține proiectele PSD.

Ședința maraton de la ora 11 a avut pe Ordinea de zi 91 de proiecte de hotărâri

Consiliul General al Municipiului București a refuzat sa adopte bugetele companiilor municipale înființate la inițiativa Primarului General Firea și declarate ilegale de instanța de judecată. După validarea hotărârilor de către Prefectura Municipiului București activitatea companiilor municipale se poate bloca.Primarul General Gabriela Firea a refuzat să pună în practică hotărârea instanței de judecată și în loc să desființeze companiile municipale a intenționat să  dezvolte activitatea acestora prin  angajarea unui număr de  2.500 de persoane și implicit creșterea cheltuielilor de personal  și a propus o serie de investiții dar nu a oferit consilierilor generale informații suficiente.Conform documentelor oficiale, companiile municipale au solicitat un buget pentru anul 2019 cu peste 3,6 milioane de lei mai mult decât bugetul din anul 2018 pentru a  plăti salariile directorilor, membrilor Consiliilor de administrație, Cenzorilor și angajaților încadrați pe funcții de conducere.În fapt, în ciuda propagandei Gabrielei Firea companiile municipale înregistrează pierderi încă  de la înființare și creșterile consistente ale bugetelor pentru plata șefilor nu se justifică din punct de vedere economic.Conform analizei realizată de ziare.com, cel mai elocvent exemplu este al companiei Parking SA, al cărei domeniu de activitate este construirea și gestionarea parcările cu plata din București, un domeniu sensibil al administrației bucureștene rămas fără soluții chiar dacă promisiunile au curs în campania electorală. Bugetul alocat pentru anul 2019 pentru plata salariilor conducerii Parking SA  crește în anul 2018 cu aproximativ 40 % (461.000 lei) ajungând la suma de 1.129.000 lei, în condițiile în care compania Parking SA a înregistrat o pierdere de 2.119.000 lei în anul 2018.

Consilieri Generali PNL și USR au blocat adoptarea bugetelor companiilor municipale

În cadrul ședinței CGMB consilierii opoziție formată membrii din USR și PNL au pledat  și au votat pentru respingerea propunerilor Primarului General Firea.

Consilierul general Roxana Wring – USR a susținut că “aceste companii – declarate ilegale de instanță – ar trebui desființate, în loc sa fie bugetate în continuare”. Consilierul general Cătălin Deaconescu – PNL a solicitat retragerea de pe Ordinea de zi a proiectelor care vizau aprobarea bugetelor companiilor. Consilierul general Ciprian Ciucu – PNL, pretendentul la funcția de Primar General, a declarat că „refuză să voteze „salariile directorimii” din companiile ilegale, care oricum ar trebui desființate, nu extinse.”

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.