Decizie de ultimă oră a Guvernului Orban. Starea de alertă prelungită cu încă 30 de zile 1
Ultima Ora #coronavirus Sănătate Social

Decizie de ultimă oră a Guvernului Orban. Starea de alertă prelungită cu încă 30 de zile

Prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 16 august, urmează să fie decisă vineri, în ședința de Guvern.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat că înaintea şedinţei de Guvern, va fi o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în contextul hotărârii care prevede prelungirea stării de alertă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită. Președintele Comitetul Național pentru Situații de Urgență spune că nu vor fi impuse restricții suplimentare, ci din contră, se urmărește relaxarea măsurilor.

“Orice decizie va ţine de cont contextul epidemiologic pe baza datelor pe care le avem până astăzi. Dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă.

Mai sunt solicitări de a permite desfăşurarea anumitor activităţi, le vom analiza pe toate, sigur vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific din comisia anti-Covid, de INSP şi în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice”, a declarat Orban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.