Darius Vâlcov, omul lui Dragnea s-a predat polițiștilor italieni
Darius Vâlcov, omul lui Dragnea s-a predat polițiștilor italieni
Justiție Ultima Ora

Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani de închisoare s-a predat polițiștilor din Napoli

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, care are de efectuat 6 ani de închisoare și care a fugit din România chiar înainte de a afla decizia judecătorilor s-a predat Poliției din Napoli, Italia.

Pe numele lui Darius Vâlcov a fost emis un mandat internațional de arestare, acesta fiind condamnat în România pentru trafic de influență.

”Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, s-a predat în urmă cu câteva ore la secţia de poliţie din Portici-Ercolano. Este vorba de Darius Bogdan Vâlcov, un politician şi economist român, membru al Partidului Democrat şi fost ministru de Finanţe.

Mandatul european de arestare a fost emis pe numele său la începutul lunii, Vâlcov  urmând să execute o pedeapsă de şase ani de închisoare. Politicianul a contactat Poliţia şi apoi s-a predat la secţia de Poliţie din Portici. Deocamdată nu se cunoaşte motivul prezenţei sale în zona napolitană”, scrie Corriere del Mezzogiorno.

Fostul ministru de finanțe a fost dat în urmărire internațională
Fostul ministru de finanțe a fost dat în urmărire internațională

 

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov a fost dat în urmărire de către Poliţia Română, după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Şi Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosar, a fost trecut pe lista persoanelor urmărite.

Ninel Prina, prins în Italia
Ninel Prina, prins în Italia

Vâlcov a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, decizia instanţei fiind definitivă.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuzau de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.