Danileț ”traduce” întrebările referendumului "Sunteți de acord să continuăm lupta anticorupție?" 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Danileț ”traduce” întrebările referendumului „Sunteți de acord să continuăm lupta anticorupție?”

Danileț ”traduce”, pentru o înțelegere foarte ușoară, întrebările referendumului.

Judecătorul Danileț amenință șefii Jandarmeriei pentru abuzuri: ”Să nu creadă cineva că noi, magistrații, nu înțelegem ce se întâmplă în România”

”Tot sunt întrebat ce înseamnă întrebările de la referendumul de săptămâna viitoare și cum ar trebui să voteze oamenii. Iată cum se traduc amândouă întrebările: „Sunteți de acord să continuăm lupta anticorupție?”. Exact ceea ce veți răspunde la asta va trebui să votați pe 26 mai”, explică judecătorul Cristi Danileț pe Facebook.

Apoi, explică, tot pe Facebook, cum de ce va vota el:

”Oameni sancționați pentru postări pe FB sau lasere pe clădiri, oameni amenințați cu dosare penale dacă ies la proteste, oameni care au accesul interzis în orașe dacă nu strigă pentru unii, oameni băgați în dube dacă strigă împotriva altora – să nu creadă cineva că noi, magistrații, nu vedem toate astea și nu înțelegem ce se întâmplă în România. Doar că statutul nu ne permite să comentăm public pentru a nu fi acuzați că intrăm în anumite jocuri politice.Însă vom face totul ca DREPTURILE OMULUI să fie respectate, căci numai așa poate fi protejată LIBERTATEA, aceasta fiind valoarea supremă ce stă la baza DEMOCRAȚIEI. Iar cât timp JUSTIȚIA va fi independentă, oamenii pot fi siguri că drepturile lor legitime vor fi ocrotite, iar abuzurile vor fi sancționate.Iată, de asta voi ieși #șîeu la vot pe #26mai, iar la referendum voi vota #DA la cele două întrebări: este un DA pentru justiție și un DA pentru continuarea luptei împotriva corupției”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.