Dăncilă aruncă Bomba. Adoptă cea mai controversată Ordonanță. Toate se vor schimba
Ultima Ora Sănătate

DĂNCILĂ S-A TREZIT. DUPĂ SCANDALUL DE LA SPITALUL TICHILEȘTI, PREMIERUL A LUAT MĂSURI

DĂNCILĂ S-A TREZIT. DUPĂ SCANDALUL DE LA SPITALUL TICHILEȘTI, PREMIERUL A LUAT MĂSURI

Schimbare de plan în cazul Spitalului Tichilești, după ce mass-media a semnalat un caz îngrijorător. Guvernul a decis să ofere o sumă dublă pentru hrana pacienților. Viorica Dăncilă declară că își dorește ”un trai decent” pentru aceștia.

„Tot astăzi avem pe ordinea de zi un proiect prin care corectăm o situaţie dificilă în care se află semeni de-ai noştri. Mă refer la pacienţii internaţi la Spitalul Tichileşti, caz semnalat, de altfel, şi de mass-media. Decizia pe care o luăm astăzi este de a oferi o sumă aproape dublă pentru norma zilnică de hrană. Dorim să asigurăm pacienţilor un trai decent pentru că acest spital este, practic, casa lor”, a spus Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern, conform agerpres.ro.

Pe 28 septembrie, Ministerul Sănătăţii a informat că a analizat în regim de urgenţă situaţia de la Spitalul Tichileşti şi va lua măsurile necesare pentru ca pacienţii internaţi acolo să ducă „un trai decent”, urmând ca ministrul Sorina Pintea să prezinte Guvernului un proiect de act normativ prin care unitatea se va excepta de la prevederile HG 665/2016 privind alocaţia de hrană, pentru a putea beneficia de un tarif majorat.

„Este o situaţie specială, care necesită rezolvare urgentă. În Ministerul Sănătăţii se lucrează deja la proiectul de act normativ care poate îndrepta lucrurile. Cei 10 pacienţi au nevoie de condiţii pentru un trai decent în acest spital, care este practic casa lor, pentru că aici îşi petrec toată viaţa. Cred că această unitate trebuie să aibă un regim special, ea nu poate fi supusă regulilor care se aplică într-un spital care primeşte pacienţi doar pe o perioadă limitată de timp şi care se întorc acasă după rezolvarea problemei medicale. Situaţia este cu atât mai dramatică şi a necesitat o soluţionare rapidă, pentru că majoritatea acestor oameni nu mai au pe nimeni pe lume”, a declarat, la acea dată, Sorina Pintea.

Reacţia ministerului a venit după ce în presă a apărut informaţia potrivit căreia Spitalul din Tichileşti, judeţul Tulcea, unde sunt îngrijiţi pacienţi cu lepră, s-ar confrunta cu lipsa hranei din cauza sumei insuficiente alocate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.