Propunere de ultim moment pentru Iohannis de la Dăncilă. Ce i-a spus premierul la telefon
Dăncilă, atac la Klaus Iohannis. Sare în apărarea lui Felix Bănilă
Ultima Ora Politic

Dăncilă nu se lasă în fața lui Iohannis. Nu ia în calcul recomandările GRECO

Viorica Dăncilă continuă lupta cu Președintele. Klaus Iohannis i-a cerut Guvernului inițierea unui proiect de lege în ceea ce privește recomandările GRECO, afirmând că românii au votat pe 26 mai să nu se mai intervină în justiție. Premierul refuză solicitarea Președintelui.

„Aici am văzut o dublă măsură că tot vorbeam de dublu standard. Pe de o parte un referendum care precizează că nu avem voie să dăm OUG, că nu avem voie să intervenim în justiție, ceea ce e corect. Pe altă parte ne cere să intervenim acolo unde îi convine.

Raportul GRECO este raportat la luna martie, înainte de referendum. Am văzut că domnul președinte face referiri la referendum. Am văzut că există o dezbatere între judecători și procurori. Eu cred că trebuie luat exemplul Olandei care au trimis o scrisoare GRECO în care au precizat că nu pot lua măsuri până nu există consens.

Sunt 14 țări europene care au rapoarte GRECO și nu au pus în practică acele măsuri. Trebuie să existe un consens în justiție și pe urmă să luăm o măsură”, a declarat Dancila.

Președintele Iohannis i-a cerut însă premierului să inițieze un proiect de lege, nu o ordonanță de urgență, privind punerea în practică a recomandărilor GRECO.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.