Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Ultima Ora Breaking News Exclusiv Politic Prezidențiale 2019

Dăncilă are probleme în PSD. Baronii locali îi dau lovitura de grație. O pun pe făraș

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat că în cazul în care membrii partidului vor cere, ea va candida pentru a ocupa postul de președinte al României la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Declarația premierului Dăncilă i-a nemulțumit pe baronii locali ai partidului care nici măcar nu concep ca PSD să meargă în alegeri cu Viorica Dăncilă drept candidat pentru Cotroceni.

Mai mulți lideri locali ai PSD spun pentru NewsTeam.ro că la Congresul din 3 august, când va fi desemnat candidatul pentru postul de președinte al României din partea social-democraților, vor cere să-l sprijine pe Călin Popescu Tăriceanu în lupta cu Klaus Iohannis.

Mai mult Dăncilă va fi amenințată cu demiterea de la Guvern,chiar cu riscul pierderii puterii.

”Nici să nu se gândească că ea va fi candidatul. Lumea face mișto de ea. Cum să fie ea? Cu ea pe listă vom lua un scor istoric de sub 10 la sută. Trebuie susținut Tăriceanu. El are șanse mai mari. Niciun candidat de al nostru, din PSD, nu ajunge în turul II. Tăriceanu da. Dacă, Dăncilă nu înțelege că nu are șanse și că va distruge PSD, punem noi Moțiune de Cenzură la toamnă sau în iarnă. Nu contează că vom pierde guvernarea, că și așa ne ducem pe râpă. Mai bine în Opoziție că facem scor mai bun la locale și parlamentarele din 2020. Poate, după, alegeri facem un partid mai mare. Cine știe”, ne-au declarat suse din PSD.

Baronii, au în calcul și o posibilă susținere a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, care este cel mai bine cotat pesedist în sondajele partidului.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.