Viorica Dăncilă nu mai are scăpare. Negocieri în Parlament pentru dărâmarea Guvernului
Viorica Dăncilă nu mai are scăpare. Negocieri în Parlament pentru dărâmarea Guvernului
Ultima Ora Politic Social

Dăncilă a mințit în C.V.! Viorica susține că știe bine limba engleză!

Make a photo?“, îl întreabă ingenuă ființă blondă, devenită peste noapte premier al României, pe omologul său croat Andrej Plenković. România a izbucnit atunci în hohote de râs, fără să se întrebe cum a fost, totuși, posibil ca un înalt demnitar al statului român să fi trecut de etapa selecției dosarului profesional și politic, fără să cunoască o limbă de circulație intenațională. După încă un “He, He”, în loc de “It’s so nice to meet you”, faptul că premierul României nu știa limba engleză nici măcar la nivel conversațional devenise limpede ca lumina zilei.

Dăncilă a mințit în C.V.! Viorica susține că știe bine limba engleză!

Și totuși, în CV-ul premierului n-ar fi trebuit să se vadă această lacună, de natură să o impiedice pe Dăncilă să ocupe o astfel de poziție publică? Ei bine, nu. Pentru că Viorica a mințit în CV! – scrie liberinteleorman.ro

Potrivit documentului oficial postat pe site-ul guvernului, în care prima informație este aceea că Dăncilă ar fi membru al PSD de 22 de ani (deci singurul motiv de mândrie reală), premierul României ar trebui să cunoască limba engleză BINE. Și la nivel de ascultare, și la nivel de citire, dar mai ales la nivelul participării la o conversație. Mai mult, din același document reiese că Dăncilă cunoaște mult mai bine limba franceză, nivelul FOARTE BINE descriind abilitățile sale de ascultare, citire, conversație, discurs și exprimare scrisă. Nu ne amintim s-o fi auzit vreodată pe Dăncilă vorbind în limba franceză, dar dacă și-a făcut evaluarea tot atât de corect ca și în privința limbii engleze, avem convingerea că minciuna a devenit politică de stat în România.

În CV, Dăncilă nu declară că ar cunoaște bine limba română, așa că din punctul acesta de vedere nu i se poate reproșa reaua credință. În ciuda acestor “neputințe” de a trece granițele limbajului la nivel internațional, Dăncilă a obținut în anul 2017, Premiul de Excelență pentru Promovarea României în Uniunea Europeană. Se pare că demersul continuă, din simplul motiv că un “He!He!” spus în loc de “Hello!” sau “Bonjour!” chiar are potențialul de a promova România nu doar la nivel european, ci și mondial. Dacă situația n-ar fi tragică, probabil că am putea râde mult și bine, mai ales că Viorica a fost nominalizată în anul 2017 la premiul de Europarlamentarul Anului 2017 la categoria Cercetare și Inovare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.