Viorica Dăncilă desființată de elevi. Primul-ministru nu se aștepta la o așa lovitură
Dăncilă a făsit soluția ”dulce” pentru problemele din educație. Dă elevilor miere de la anul
Ultima Ora Social

Dăncilă a găsit soluția ”dulce” pentru problemele din educație. Dă elevilor miere de la anul

Școlarii vor primi de anul viitor câte un borcan de miere în fiecare luna, gratuit, a declarat Daniel Botănoiu, secretar de stat în MADR, conform portalinvatamant.ro

Mai exact, programul va deveni funcțional de la dată de 1 ianuarie 2020, scopul fiind acela de a încuraja producția națională de miere.  Secretarul de stat a precizat că producția națională de miere va fi stimulată, în urmă livrării a 3.000 de tone către populația din România.

„Este important să știm că din producția națională 3.000 de tone se vor duce către populația din România și își găsește loc la copilul român care se deprinde cu un anumit mod de a-și caută ceea ce îi place. Un borcan de miere acordat lunar nu cred că este niciun efort prea mare, nici un consum suplimentar. Pe de altă parte, efortul făcut de Guvern a fost mare, pentru că programul a trebuit să fie bine pregătit, apicultorii trebuie pregătiți foarte bine etc. Vrem să avem un program echilibrat și să nu-l mai comentăm, pentru că avem obiceiul acesta”, susține Daniel Botănoiu.

Botănoiu consideră că mierea va fi utilă mai ales pentru elevii din mediul rural: „Un copil din mediul rural poate să sară un gard și să-și ia un măr din pom, dar la borcanul de miere se uită că la o icoană, pentru că nu are de unde să-l ia.

Mierea este cel mai bun lucru care se poate întâmplă copiilor din mediul rural, pentru că nu au surse de energie, nu au surse de sănătate pe care să și le ia din alimentație așa cum există în mediul urban”, spus Botănoiu, în conferință de presă care a deschis ediția de toamna a Târgului Național al Mierii, organizată pe platforma apicolă Băneasa.

Proiectul care prevede acordarea mierii elevilor a fost anunțat și la sfârșitul anului 2018. Deși măsură a fost reglementată prin lege, ulterior a fost dată o Ordonanță de Urgență care suspendă aplicarea ei.

Atunci unii părinți s-au arătat încântați de proiect, însă alții l-au contestat și au argumentat că mierea este un produs alergic sau că nu este potrivită pentru a fi consumată la școală. Inițiativa datează încă din 2006, doar că ea nu a fost aplicată niciodată, din cauza că nici o instituție a statului nu a alocat banii necesari.

Acum, însă, Ministerului Agriculturii declara că își asumă responsabilitatea alocării banilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.